Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eğitime ek ödenek talebi

Milli Eğitim Bakanlığı, derslik yapımı, okulların depreme dayanıklılığının artırılması ve taşınabilir eğitim binaları için gelecek yıl 250 milyon YTL ek ödenek talep ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı, istediği 250 milyon YTL’nin 30 milyon YTL’sini ortaöğretime derslik yapımında kullanmayı planlıyor. Derslik yapımı için 2008 yılına yönelik tahsis edilen 105 milyon YTL ile birlikte ödenek tavanı, 135 milyon YTL’ye ulaşıyor.

Ortaöğretimin süresinin 4 yıla çıkarılması sebebiyle mezun olamayıp eğitim sistemi içinde kalacak 700 bin öğrencinin ihtiyacıyla birlikte ilâve 36 bin dersliğe ihtiyaç duyuluyor.

Bakanlık, özellikle büyük şehirlerde okul yapımı için ihtiyaç duyulan arsaların kamulaştırılmasına yönelik giderler için 50 milyon YTL istiyor. Orta vadeli malî planda bu işler için tahsis edilen 50 milyon YTL ile birlikte ödenek tavanı 100 milyon YTL’yi buluyor. Okulların depreme dayanıklılığının artırılması projesi kapsamında da 60 milyon YTL ek ihtiyaç belirten Bakanlığın, proje ödenek tavanı 105 milyon YTL’ye ulaşıyor.

Bakanlık büyük onarım işleri için 80 milyon YTL ve taşınabilir eğitim binaları için de 30 milyon YTL ek ihtiyaç ödeneğine ihtiyaç duyuyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ise Erzurum Kış Olimpiyatları için Orta Vadeli Mali Plan’da 2008 yılı için tahsis edilen 9 milyon YTL’nin dışında 60 milyon YTL ek ödenek talep ediyor.

ÜNİVERSİTELER İÇİN 350 MİLYON YTL

Yeni kurulan üniversitelerin inşaat ve donanım işleriyle tıp fakültelerindeki kontenjanların artırılmasına yönelik işler için de 2008’de 350 milyon YTL ek ödeneğe ihtiyaç duyuluyor. Söz konusu 350 milyon YTL’nin 220 milyon YTL’sinin yeni kurulan 15 üniversitenin her birinde yıllık 12 bin metrekarelik kapalı alan yapımı, donanımı ve diğer altyapı işleri için kullanılması öngörülüyor. Yeni kurulan üniversiteler içinde hazırlıklarını tamamlamış olan üniversitelerin inşaat işleri için 50 milyon YTL, bu üniversitelerin kamulaştırma giderleri için de 50 milyon YTL harcanması planlanıyor.

Tıp fakültelerinin kontenjanlarının artırılmasına yönelik olarak ihtiyaç duyulan derslik ve donanımın sağlanması için de 30 milyon YTL kullanılması planlanıyor.

/ ANKARA

30.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dağları bombalamaya devam

  Ali Babacan’a söyledi

  Laiklik mitingleri hüsranla bitti

  Cumhuriyet 85 yaşına girdi

  Dünyevîleşme dindarlığı bozuyor

  AB’den ‘yerel yönetim’ desteği

  Türkiye, Doğu-Batı arasında önemli bir köprü

  Birlikten ayrılmak isteyen AB üyelerine yeşil ışık yandı

  Alman partileri, AKP'nin ortak üyeliğini tartışıyor

  Avrupa'nın, Türkiye'ye ihtiyacı var

  Yargıda 2008 hedefi AB'ye uyum

  ‘AB, Rum tarafını çözüm için teşvik etmeli’

  İmam hatiplilere üniversiteye giriş sözü

  Denizli’de şiddetli deprem

  Rumeli Camiinin musluklarını çaldılar

  Telekom hatları kesildi

  Kaçkar Dağları kontrol altına alınacak

  2 kaza: 6 ölü, 6 yaralı

  Eğitime ek ödenek talebi

  “Mobil anaokulu” Ankara’da

  ‘Dur’ ihtarına uymayınca

  Hava değişimine dikkat

  Düzensiz beslenme, sağlığı tehdit ediyor

  Türkiye, yetimlere sahip çıktı

  Google’dan Cumhuriyet sürprizi


 Son Dakika Haberleri