Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pehlevi: İran hızla atom’a yaklaşıyor

İran’da 1979’da devrilen Şah’ın oğlu Rıza Pehlevi, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad rejiminin giderek daha çok nükleer silâha yaklaştığını ileri sürdü.

Avusturya’da yayımlanan Die Press gazetesine demeç veren Rıza Pehlevi, “Ve İran nükleer silâha sahip olduğunda, bunu kullanacaktır” dedi.

ABD’de sürgünde yaşayan Rıza Pehlevi, İran’a Batı ülkelerinin askeri müdahalesine karşı olduğunu gibi İran’daki iktidarla diyaloğa da karşı olduğunu belirtti ve “bu rejimle hiçbir uzlaşma sağlanmazı” ifadesini kullandı. Tahran rejimine baskıdan yana olduğunu belirten Rıza Pehlevi, “akıllı ekonomik yaptırımlar, halkı değil liderleri vurur, ama her şeyden önce, İran’daki muhalefeti ve sivil itaatsizliği canlı tutmak lâzım. Bu, bana göre üçüncü ve en emin, en yasal ve en etkili yoldur” dedi.

AMERİKALILAR: İRAN’I DA VURALIM

Bu arada, ABD’de yapılan bir araştırma, Amerikalıların yarısından fazlasının İran’ın vurulmasından yana olduğunu ortaya koydu. Sonuçları yayımlanan ve Zogby tarafından yapılan araştırmada, Amerikalıların yüzde 52’sinin nükleer bomba yapmasını engellemek için İran’a ‘’önleyici saldırı’’ düzenlemesinden yana tavır koyduğu gözlendi. Araştırmaya göre, Amerikalıların yüzde 53’ü, söz konusu ‘’önleyici saldırının’’ ABD’de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinden önce düzenlenebileceğini düşünürken, sadece yüzde 29’luk bir kesim ABD’nin İran’a saldırmaması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

/ VİYANA

31.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD’den sade suya tirit açıklama

  Pehlevi: İran hızla atom’a yaklaşıyor

  Muttaki, ABD’ye Türkiye üzerinden cevap verdi

  Nejad: Bir anlamı yok

  Müşerref’in ikametgâhı yakınında intihar saldırısı

  Blackwater’e dokunulmazlık teklif edilmiş

  Lavrov’dan ani İran ziyareti

  Referandumu iptal hazırlığı

  Alman medyasına çağrı


 Son Dakika Haberleri