Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Alman medyasına çağrı

BERLİN - Almanya Müslümanlar Koordinasyon Kurulunun (KRM) sözcülük görevini üstelenen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) diyalog sorumlusu Bekir Alboğa, Alman medyasının PKK terörünü ‘’terör’’ şeklinde tanımlaması gerektiğini söyledi.

Alboğa, Deutschlandradio’ya yaptığı açıklamada, bazı Alman medya kuruluşlarının farklı tanımlamalarına dikkati çekerek, ‘’Türkiye’de milyonlarca Kürt kökenli insan çok barışçı bir şekilde Türklerle birlikte yaşıyor. Birbirleriyle evliler, derin aile ilişkileri var. Benim görüşüme göre Almanya’da medyanın bir kısmı PKK terörünü, bu şekilde tanımlamıyor. Alman medyası PKK terörizmini öncelikle böyle tanımlamalı’’ dedi.

Terör örgütü yandaşlarının hafta sonunda Berlin’de teröre karşı düzenlenen gösteriyi hedef almalarıyla yaşanan olaylar hakkında da Alboğa, ‘’PKK teröründen kaynaklanan bir gerilim var. Almanya’da da Türkiye’de olduğu gibi kardeşlik içinde yaşayan ve yaşamaya devam eden Türk ve Kürt kökenli insanlar arasında hiçbir şekilde gerilim yok. PKK teröristleri tarafından Almanya’da insanlar arasında gerilimli bir ortam meydana getirildi. Bundan dolayı tüm insanların sakin olmalarını ve soğuk kanlı davranmalarını diliyorum’’ dedi.

/ BERLİN

31.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD’den sade suya tirit açıklama

  Pehlevi: İran hızla atom’a yaklaşıyor

  Muttaki, ABD’ye Türkiye üzerinden cevap verdi

  Nejad: Bir anlamı yok

  Müşerref’in ikametgâhı yakınında intihar saldırısı

  Blackwater’e dokunulmazlık teklif edilmiş

  Lavrov’dan ani İran ziyareti

  Referandumu iptal hazırlığı

  Alman medyasına çağrı


 Son Dakika Haberleri