Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nejad: Bir anlamı yok

TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD’nin İran’a karşı açıkladığı yeni yaptırım programını “içi boş” olarak nitelendirdi ve bunların kendileri için anlam taşımadığını söyledi.

İran-Irak savaşında şehit olan öğrencileri anma için düzenlenen programda konuşan Ahmedinejad, ABD’nin nükleer program yüzünden İran’a yönelik açıkladığı yeni yaptırım kararına da değindi ve “Bu tek taraflı yaptırımların içi boş. Bunların bizim açımızdan değeri yok. Bu da ABD’nin tek başına bize zarar veremeyeceğini gösteriyor” dedi.

ABD’nin yaptırımlarla İran’ı “kesin hakkından geri atım attıracağını düşündüğünü” söyleyen Ahmedinejad, “hiçbir zaman tehditlere boyun eğmeyeceklerini ve nükleer programa devam edeceklerini” vurguladı. Ülke içindeki bazı unsurların, ABD yaptırımlarıyla halkın ekonomik sıkıntı yaşadığına ilişkin “reklam yaptığını” ifade eden Ahmedinejad, “Şunu bilsinler ki, ülke içindeki bu spekülatörlerin hepsini tespit ettik. Yakın bir gelecekte, onları ülkenin ekonomi sahasından tamamen sileceğiz” diye konuştu.

“Düşmanların bütün siyasi komploları boşa çıkmış, İran’ın siyasi hakkı artık tespit edilmiştir” diyen Ahmedinejad, adil bir müzakereden yana olduklarını, ancak kendi kesin haklarını da hiç kimseyle müzakere etmeyeceklerini belirtti.

/ TAHRAN

31.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD’den sade suya tirit açıklama

  Pehlevi: İran hızla atom’a yaklaşıyor

  Muttaki, ABD’ye Türkiye üzerinden cevap verdi

  Nejad: Bir anlamı yok

  Müşerref’in ikametgâhı yakınında intihar saldırısı

  Blackwater’e dokunulmazlık teklif edilmiş

  Lavrov’dan ani İran ziyareti

  Referandumu iptal hazırlığı

  Alman medyasına çağrı


 Son Dakika Haberleri