Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Zebari: PKK ikmal hatları kesildi

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, PKK’nın sınırdaki hareketlerini kısıtlamak için daha fazla kontrol noktası oluşturulduğunu belirterek, teröristlerin yuvalandığı dağlık bölgelere giden ikmal hatlarının da kesildiğini kaydetti.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, “İstanbul’da yapılacak Irak’a komşu ülkeler konferansının Irak-Türkiye sınırındaki gerginlikten etkilenmeden Irak’taki güvenlik durumuna odaklanması gerektiğini” söyledi. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, “İstanbul’da yapılacak Irak’a komşu ülkeler konferansının Irak-Türkiye sınırındaki gerginlikten etkilenmeden Irak’taki güvenlik durumuna odaklanması gerektiğini” söyledi.

Zebari, resmi ziyaret için Bağdat’a gelen İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “İstanbul’daki konferansın Irak’taki güvenlik ve istikrar üzerine odaklanması, Irak-Türkiye sınırındaki gerginlik ve PKK’nın terör faaliyetlerinden etkilenmemesi gerek” dedi.

“PKK’nın sınırdaki hareketlerini kısıtlamak için daha fazla kontrol noktası oluşturulduğunu” belirten Zebari, teröristlerin yuvalandığı dağlık bölgelere giden ikmal hatlarının da kesildiğini kaydetti.

Zebari, teröristlerin kentlere ulaşmasının engellenmesi için önlemler alındığını da vurgulayarak, kayıp Türk askerlerinin bulunması için yoğun çabaların sürdüğünü de ifade etti.

/ BAĞDAT

01.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rice eli boş geliyor

  Zebari: PKK ikmal hatları kesildi

  CIA’nın özrü kabahatinden büyük

  Başörtülü öğrenciyi incittik, özür dileriz

  Rusya’da otobüste esrarengiz patlama

  Mutteki: Irak üzerinde ABD ile anlaşmaya hazırız

  Pakistan’da çatışmalar tazelendi

  Butto yeniden Dubai’de

  Uzaya çıkan ilk canlının akibeti


 Son Dakika Haberleri