Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Rusya’da faizsiz yatırım imkânı

Russia Today gazetesinin haberine göre 2050 yılında Rusya’nın yarısı Müslüman olacak. Son olarak Rusya’da Müslüman yatırımcılar için faizsiz kazanç sağlayan İslâmî helâl yatırım fonları piyasaya sunuldu ve resmen onaylandı.

Russia Today gazetesinin haberine göre Rusya’da ilk kez İslâmî hükümlere uygun geliştirilen faizsiz bir fon piyasaya sürüldü. Böylece Rusyalı Müslümanlar dinlerinin hükümlerine uygun bir şekilde yatırım yapma imkanı buldular.

Yeni fonun piyasaya sürülmesiyle ilgili bir açıklama yapan Maliye Müdürü Vladimir Solodukhin, “Bizim fonumuzda, diğer İslâmî yatırım araçlarında olduğu gibi, faiz içeren ya da sabit bir gelir sağlayan tahvil ve krediler bulunmuyor” şeklinde açıklamada bulundu.

BrokerCreditService (BCS) tarafından piyasaya sürülecek bu fon “Helal Fon” olarak adlandırılıyor ve kesinlikle alkol ve domuz satan gıda şirketleri ya da İslâmî hayat tarzının tersine işler yapan şirketlerle çalışmıyor. Haberde bu fonun ayrıca Rusya Federal Finans Piyasası Servisi tarafından da kabul edildiği belirtildi.

Şirketlerin hisselerini pazarlayacaklarını söyleyen Solodukhin, “yatırımcılar İslâmî hükümlere uygun işler yapan şirketlerin hisselerinden pay alacaklar. Bu pay şirketin hem kârına hem de zararına ortak olmak anlamına geliyor. Böylece İslâmiyetin faizli gelirlere getirmiş olduğu yasak hükmünden de uzak durmuş olacaklar” diyor.

Lider bir yatırım şirketi olan BCS, bu yeni fonla birlikte Rusya’da 40 milyon dolarlık bir pazar oluşacağını umduklarını belirtiyorlar. Rusya’daki 500 bin fon yatırımcısının yüzde 10’unu Müslüman vatandaşlar oluşturuyor.

Haberde ayrıca İslâmiyetin Rus Ortodoksluğundan sonra Rusya’da ikinci büyük din olduğu da belirtiliyor.

Rusya’da 145 milyonluk nüfusun yüzde 15’ini teşkil eden 23 milyon Müslümanın yaşadığı tahmin ediliyor.

Russia Today gazetesinin haberine göre de, Rusya’daki Müslümanların 2050 yılına kadar Rusya nüfusunun yarısına denk geleceği bekleniyor.

Umut YAVUZ

01.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu faizle gitmez

  TİM: Sıcak parayı soğutmalıyız

  İşsizlik biterse terör de biter

  Rusya’da faizsiz yatırım imkânı

  Ekmekte fiyat artışı sun’î

  Eurodizel’e 5 YKr zam

  Başbakanlık bütçesi 1 milyar 666 milyon YTL

  Ekmek zammına boykot çağrısı

  GAP yatırımcı bekliyor

  Piyasalarda petrol endişesi

  Media Markt Eskişehir’de açıldı

  Bank Asya Alanya Şubesi açıldı

  Rekabette 6 basamak yükseldik

  Emeklilere aylık uyarısı


 Son Dakika Haberleri