Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İhracatta yeni rekor

Türkiye İhracatçılar Birliği, Ekim ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 37,13 artarak 9 milyar 702 milyon 817 bin dolara yükseldiğini açıkladı. Bu, TİM kayıtlarına göre yeni rekor seviyeyi oluşturuyor.

Bundan önceki en yüksek aylık ihracat kaydı 9 milyar 161 milyon dolarla Mayıs ayına aitti. TİM verilerine göre 10 aylık ihracat ise yüzde 24,86 artışla 85 milyar 422 milyon dolara, Ekim itibariyle son 12 aylık ihracat da yüzde 25,74 artışla 102 milyar 779 milyon dolara ulaştı. Türkiye İhracatçılar Birliği’nin 2007 Ekim ayı ihracat rakamları, Dış Ticaret Müsteşarlığında Devlet Bakanı Tüzmen ile TİM Başkanı Oğuz Satıcı’nın katıldığı toplantıda açıklandı.

İhracatta son 10 yılda büyük başarılar elde ettiklerini belirten TİM Başkanı Oğuz Satıcı, “ama bu bize yetmiyor” dedi. Cumhuriyetin 100. yılı için “500 milyar dolar ihracat, 2 trilyon dolardan daha büyük ekonomi ve kişi başına 220 bin dolardan daha büyük bir gelir” hedeflendiğini belirten TİM Başkanı, 2007 sonunda ise 100 milyar dolarlık bir ihracat, 265 milyar dolarlık bir ticaret hacmine kavuştuklarını kaydetti. İhracat rekor seviyede artarken, ithalatın da benzer hızla arttığına dikkati çeken Satıcı, ihracat ile ithalat arasındaki makasın açıldığını, dış ticaret açığının büyüdüğünü ifade etti.

Dış ticaret açığının büyümesini elbette istemediklerini belirten Satıcı, şöyle devam etti: “Bu ekonomimizin ayaklarının yere sağlam basmasını engelliyor. Ancak biz ‘dış ticaret açığımızı kapatalım diye ithalatımızı keseriz’ diye bir mantıkla da değiliz. Türkiye’nin dış ticaretinin dengelenmesi için yapılması gereken şey ithalatı kısmaktan çok ihracatı artırmak olmalıdır. İhracatı artırmak için de üretimimizi artırmak zorundayız.”

/ ANKARA

02.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İhracatta yeni rekor

  Benzin ve motorine zam

  Kredi borçları artıyor

  YENİSİAD üyeleri buluştu

  IMF’ye borcumuz 7, 7 milyar dolara geriledi

  Çağlayan’dan genç işsizlere müjde

  Kiler, İstanbul Sapphire’yi tanıttı

  Ulaştırma Oscar'ı Has Turizm'e

  Doğuş ile Krone’den 35 milyon avroluk yatırım

  TIME 2007, 27 Kasım’da

  Ülker gıda fuarında

  Enflasyon rekor kırdı

  Doğalgaza zam geliyor

  İstanbul’da su zammı yürürlüğe girdi


 Son Dakika Haberleri