Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Doğuş ile Krone’den 35 milyon avroluk yatırım

Doğuş Otomotiv ile Alman treyler üreticisi Krone, İzmir Tire’de üretim tesisi kurmak üzere 35 milyon avroluk yatırım gerçekleştirecek.

Doğuş Otomotiv ile Krone’nin 4 yıldır yürüttükleri işbirliğinde, yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye’de bir üretim tesisi kurmak üzere anlaşmaya varıldı. Anlaşma göre, Krone Doğuş Treyler Sanayi ve Ticaret A.Ş. adını taşıyan bir şirket kurulacak.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, bu anlaşmanın sadece kendileri için değil Türkiye için de önemli olduğunu ifade etti. Treyler üretiminin istihdam ve ihracat yönünden önemli olduğunu belirten Acar, Türkiye’nin artık otomotiv sektöründe bölgenin önemli oyuncularından biri durumuna yükseldiğini, Krone’nin yatırımını da sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Yıllık 8 bin adet dolayında olan üretim kapasitesinin 10 bine kadar çıkabileceğini bildiren Acar, kurulacak fabrikada 200 kişiye de istihdam sağlanacağını bildirdi. Acar, 2008 yılında temel atılmasının ardından 2009 yılı başında üretime geçmeyi planladıklarını, üretimin yüzde 80’inin ihraç edileceğini belirterek, ‘’Ülkemizin en büyük, en modern treyler tesisini kuracağız ve dünyaya treyler satacağız’’ dedi.

Doğuş Otomotiv Üst Yöneticisi (CEO) Ali Bilaloğlu da ilk yıl 60 milyon avro, ikinci yıl ise 100 milyon avro ciro hedeflediklerini belirterek, üretimlerinde yüzde 50 oranında yerel tedarik sağlamayı planladıklarını kaydetti.

/ İSTANBUL

02.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İhracatta yeni rekor

  Benzin ve motorine zam

  Kredi borçları artıyor

  YENİSİAD üyeleri buluştu

  IMF’ye borcumuz 7, 7 milyar dolara geriledi

  Çağlayan’dan genç işsizlere müjde

  Kiler, İstanbul Sapphire’yi tanıttı

  Ulaştırma Oscar'ı Has Turizm'e

  Doğuş ile Krone’den 35 milyon avroluk yatırım

  TIME 2007, 27 Kasım’da

  Ülker gıda fuarında

  Enflasyon rekor kırdı

  Doğalgaza zam geliyor

  İstanbul’da su zammı yürürlüğe girdi


 Son Dakika Haberleri