Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

PKK büroları kapatıldı

Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin bir yetkilisi, PKK terör örgütüyle bağlantılı bir örgütün bölgedeki ofislerinin kapatıldığını açıkladı.

Reuters’ın haberine göre bölgesel yönetim başkanı Mesut Barzani’nin sekreteri Fuat Hüseyin, PKK terör örgütüyle ilişki içinde bulunan “Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi” adlı örgütün kuzey Irak’taki ofislerinin kapatıldığını belirtti. Yetkili, kapatma gerekçesinin ise “bu partinin faaliyet izni bulunmaması” olduğunu kaydetti.

Terör örgütü yanlısı partinin Erbil, Süleymaniye, Dohuk, Musul ve Kerkük’te ofisleri bulunduğu bildirildi. Görgü şahitlerine göre Erbil ofisi kapatılırken, Süleymaniye ofisi hâlâ faaliyetini sürdürüyor. Ancak yetkililer, Süleymaniye ofisinin de kapatılacağını belirtti.

Kuzey Irak’taki bölgesel yönetim daha önce, “bu partinin PKK ile bağlantıları ispatanmadığı sürece kapatılmasının söz konusu olmayacağını” belirtiyordu.

Partinin yetkilisi Faik Muhammed Kolbi de bölgesel yönetimin bürolarını kapattığını doğruladı. Kolbi, “Erbil’deki büromuz bugün kapatıldı. Süleymaniye ve Kerkük’te partinin birer bürosu var. Onların da kapatılacağı bize söylendi” dedi.

/ ERBİL

04.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’tan teminat gücünde teklifler

  Mücadele için işbirliği

  Cheney: PKK meselesini çözeceğiz

  PKK büroları kapatıldı

  Ralston: ABD, sözünü tutsun

  BM, Irak’taki rolünü arttıracak

  AİHM yeni listeyi bekliyor


 Son Dakika Haberleri