Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

BM, Irak’taki rolünü arttıracak

BM Genel Sekreteri Ban KiMun, BM’nin Irak’ta daha güçlü rol oynayacağını belirterek, Irak’ta istikrar için işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.

Ban, Genişletilmiş Irak’a Komşu Ülkeler Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Irak’ın güçlendirilmesinin önemine değinerek, bölge ülkelerinin bu yönde büyük çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Hiçbir ülkenin Irak’taki krizin kendi topraklarında olmasını arzu etmeyeceğini kaydeden Ban, bu çerçevede uluslararası çabanın herkesin yararına olacağını ifade etti. Irak’ın komşularının göstereceği çabalarla, Irak hükümetinden gelecek teminatlarının bir araya gelmesi gerektiğini söyleyen Ban, Şarm El Şeyh ve İstanbul toplantılarının bu çerçevede önemli olduğunu, Irak’ta istikrar için işbirliğinin önemli olduğunu kaydetti.

Ban, Türkiye ile Irak arasındaki son gelişmeler için bütün ilgili tarafların çabasının gerekliliğine işaret ederek, Irak topraklarının sınır ötesi terör faaliyetleri için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Türkiye’yi bu konuda anladıklarını ifade eden Ban, sorunun çözümü için daha çok çalışılması gerektiğini, böylece taraflar için kabul edilebilir bir çözüme ulaşılabileceğini söyledi.

Bu çerçeve de, BM’nin de Irak’ta daha güçlü rol oynayacağını kaydeden Ban, BM’nin desteğini artırarak sürece katkı sağlamayı ümit ettiklerini belirtti. Somut adımların atılmasının önemli olduğunu yineleyen Ban, Irak ve bölgenin uluslararası camianın çabasını hak ettiğini sözlerine ekledi.

/ İSTANBUL

04.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’tan teminat gücünde teklifler

  Mücadele için işbirliği

  Cheney: PKK meselesini çözeceğiz

  PKK büroları kapatıldı

  Ralston: ABD, sözünü tutsun

  BM, Irak’taki rolünü arttıracak

  AİHM yeni listeyi bekliyor


 Son Dakika Haberleri