Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AİHM yeni listeyi bekliyor

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türkiye’nin göndereceği yeni listeyi bekliyor. Listesi ay başında geri dönen Türkiye, en geç kasım ortalarına kadar yeni yargıç listesi sunmak zorunda bulunuyor.

ABHaber sitesinin haberine göre AİHM çevreleri, aksi takdirde listeye konulmadığı için Türk Hükümeti’ne tepki gösteren ve bu nedenle AİHM dâvâlarında “tarafsız” olamayacağı belirtilen Rıza Türmen’in önce dört ay, sonra üç yıl daha görev süresinin uzayabileceğini belirtiyor.

Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) “yargıç adayları” sunması konusunda zaman daralıyor. En geç kasım ayının ortalarına kadar aday listesinin sunulmaması halinde, Rıza Türmen’in görev süresi dört ay daha uzayacak. Nisan ayına kadar Türkiye listeyi yine sunmaz ve bu süre zarfında Rusya AİHM’in çalışmalarını hızlandıracak 14’üncü protokolü onaylarsa, Rıza Türmen üç yıl daha görevinde kalacak. Ancak Türmen’in Türk Hükümeti tarafından yeniden aday gösterilmemesinden sonra hükümeti eleştiren açıklamalar yapması nedeniyle, AİHM’de “tarafsızlığını yitirdi ve Türkiye davalarıyla ilgili yargıçlığı tartışmalı hale geldi” yorumları yapılıyor. Ekim başında Türkiye tarafından sunulan üç kişilik aday listesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından geri gönderilmişti. Türkiye’nin sunduğu listede Prof. Dr. Ruşen Ergeç, Prof. Dr. Mustafa Erdoğan ve Prof. Dr Arzu Oğuz yer almıştı.

/ STRASBOURG

04.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’tan teminat gücünde teklifler

  Mücadele için işbirliği

  Cheney: PKK meselesini çözeceğiz

  PKK büroları kapatıldı

  Ralston: ABD, sözünü tutsun

  BM, Irak’taki rolünü arttıracak

  AİHM yeni listeyi bekliyor


 Son Dakika Haberleri