Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Maç rezaleti İsrail’i ayağa kaldırdı

İsrail’de Kudüs futbol takımı taraftarlarının, maç sırasında 12 yıl önce bir suikaste kurban giden İsrail’in eski Başbakanı İzak Rabin’e yaptığı saygısız tezahüratlar, ülkede tepkilere sebep oldu.

Kudüs’ün, 1. ligde oynayan takımlarından Beitar Jerusalem ile Maccabi Hayfa’nın dün gece oynanan maçı öncesi, içinde bulunulan Rabin’i anma haftası dolayısıyla, statta saygı duruşunda bulunuldu. Ancak, saygı duruşu sırasında hoparlörlerden ‘’12 yıl önce bugün İzak Rabin cinayete kurban gitti’’ anonsunun duyulmasıyla, Beitar Jerusalem taraftarları, Rabin cinayetinin cezaevinde bulunan faili Yigal Amir lehine tezahüratta bulundu, defalarca Amir’in ismini tekrarladı, ayrıca taraftarlardan ‘’Yigal Amir, toda raba’’ (Yigal Amir, teşekkürler)’’ tezahüratları yükseldi. İsrail’de infiale yol açan olay nedeniyle, Beitar Jerusalem yönetimi, bu şekilde bağıran taraftarları kınayan bir açıklama yaptı.

‘’Böyle tezahüratta bulunanların aralarında olmasından dolayı büyük utanç duyduklarını belirten takım yönetimi, bunların tüm taraftarların ismini karaladıkları belirtildi. İsrail Başbakanı Ehud Olmert de olayı kınadı. Kendisi de çocukluğundan bu yana koyu bir Beitar Jerusalem taraftarı olarak bilinen Olmert, bu tür davranışları çok çirkin ve iğrenç olarak nitelerken, idarecilerin bu tür davranışlara karşı tolerans gösteremeyeceğini kaydetti.

Şimdi Barış örgütü ise İsrail Futbol Federasyonu’nu göreve çağırarak, olay nedeniyle Beitar Jerusalem için disiplin soruşturması açmasını, kulübun cezalandırılmasını istedi. Knesset üyelerinden, işçi partili Ophir Pines-Paz ise çirkin tezahüratla ilgili olarak mecliste özel bir oturum yapılmasını isteyeceğini ifade etti. Pines-Paz, Rabin cinayetinin yıldönümünde, taraftarların bu utanç verici davranışının görmezden gelinemeyeceğini ifade etti.

/ KUDÜS

06.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  OHAL Pakistan'ı gerdi

  Ekenoğlu: İzolasyonlar kaldırılsın

  Butto: Bu ikinci bir darbe

  İsrail’den Annapolis makyajı

  ABD: Pakistan’a yardımı kesebiliriz

  Maç rezaleti İsrail’i ayağa kaldırdı

  Hizbullah’tan karşı tatbikat

  Neçirvan Barzani’den dörtlü teklif

  İran, saldırı beklemiyor

  AB’de tutukluların iadesi kolaylaşacak

  Çin uydusu ay yörüngesinde


 Son Dakika Haberleri