Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

OHAL Pakistan'ı gerdi

Pakistan’da Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in hafta sonu olağanüstü hal ilân etmesinden sonra Lahor ve Karaçi şehirlerinde olaylar çıktı. Lahor’da gösteri için toplanan yaklaşık 2 bin avukata polisin müdahale ettiği, avukatların da polise taş ve sopalarla karşılık verdiği belirtildi. Karaçi’de ise polisin, 100’den fazla avukatı bölge yüksek mahkemesinin arazisinden çıkarmak için cop kullandığı ve bu kişileri gözaltına aldığı bildirildi.

Pakistan Enformasyon Bakan Yardımcısı Tarık Azim, ülkede olağanüstü hal ilan eden Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in yeniden seçilmesi halinde genelkurmay başkanlığı görevinden ayrılacağı ve sivil devlet başkanı olacağı yönündeki sözüne ilişkin olarak, “artık bunun ihtimal dışı” olduğunu söyledi. Azim, “Devlet Başkanı Müşerref, (yeniden seçilen devlet başkanı olarak) yemin etmeden önce üniformasını çıkaracağına dair Yüksek Mahkeme’ye söz vermişti, ancak bundan sonra, olağanüstü hal ilan edilmesi nedeniyle bu ihtimal mümkün değil” dedi. Pakistan’da olağanüstü hal ilan eden Müşerref, 6 Ekimdeki seçimlerden önce yeniden seçilmesi durumunda yemin etmeden önce genelkurmay başkanlığı görevini bırakacağı sözünü vermişti. Müşerref’in, görev süresinin sona erdiği 15 Kasıma kadar üniformasını bırakması bekleniyordu.

Bu arada, Pakistan’da Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in hafta sonu olağanüstü hal ilan etmesinden sonra Lahor ve Karaçi kentlerinde olaylar çıktı.

Ülkenin doğusundaki Lahor kentinde yaklaşık 2 bin avukat gösteri için toplandı. Polis megafonlarla avukatlara gösteri yasağını ihlal etmemeleri uyarısında bulundu. Bu arada Yüksek Mahkeme’nin bulunduğu araziye giren yüzlerce polisin göz yaşartıcı bomba kullanarak avukatlarla çatışmaya girdiği bildirildi. Avukatların da polise taş ve sopalarla karşılık verdiği belirtildi. Ülkenin güneyindeki Karaçi kentinde de polisin, 100’den fazla avukatı bölge yüksek mahkemesinin arazisinden çıkarmak için cop kullandığı ve bu kişileri gözaltına aldığı bildirildi. Avukatlar, olaylar sırasında birçok meslektaşının yaralandığını belirtti.

Ülkenin orta kesimindeki Multan kentinde de avukatların, yüksek mahkemeye yeni atanan hakimleri taşıyan aracı takip ederek “utanın”, “hain hakimler” sloganları attığı bildirildi. Polisin bu göstericilerden bazılarını gözaltına aldığı, diğerlerinin kaçmayı başardığı kaydedildi.

Pakistan’da, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in olağanüstü hal ilân etmesinden sonra geçici anayasa için yemin etmeyen birçok hakimin evinden çıkmasına izin verilmediği bildirildi.

Başkent İslamabad’daki üst düzey bir yönetim yetkilisi, Reuters’a yaptığı açıklamada, Yüksek Mahkeme’nin birçok hakiminin evlerinden çıkmasına izin verilmediğini ve kimseyle görüştürülmediğini söyledi. Bu arada, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Pakistan yönetimine çağrıda bulunarak, ülkede tutuklanan siyasi parti yöneticilerinin bir an önce serbest bırakılmalarını ve basın özgürlüğüne yönelik kısıtlamaları kaldırmasını istedi.

/ İSLAMABAD

06.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  OHAL Pakistan'ı gerdi

  Ekenoğlu: İzolasyonlar kaldırılsın

  Butto: Bu ikinci bir darbe

  İsrail’den Annapolis makyajı

  ABD: Pakistan’a yardımı kesebiliriz

  Maç rezaleti İsrail’i ayağa kaldırdı

  Hizbullah’tan karşı tatbikat

  Neçirvan Barzani’den dörtlü teklif

  İran, saldırı beklemiyor

  AB’de tutukluların iadesi kolaylaşacak

  Çin uydusu ay yörüngesinde


 Son Dakika Haberleri