Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Prim yükü düşecek

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in bütçe elvermediği için prim indiriminin yapılamayacağı açıklamasına karşılık, “İşveren üzerindeki prim yükü 2008 yılında 5 puan indirilecektir. Bu konuda kimsenin endişesi olmaması gerekir” dedi.

Çağlayan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakanlık bütçesi görüşmelerinin sonunda, milletvekillerinin, bakanlardan gelen farklı açıklamalar sebebiyle prim yükündeki indirimle ilgili doğan tartışmayı değerlendirdi. Prim indirimine gidileceğinin Başbakan tarafından hükümet programında açıklandığını kaydeden Çağlayan, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in de Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda koordinasyondan sorumlu bakan göreviyle aynı yönde açıklama yaptığına işaret etti. Çağlayan, “2008 yılında sosyal güvenlik primleri işveren yükü üzerinden 5 puan indirilmesini öngörmektedir. Mutlama yerine getirilecektir. Bu konuda kimsenin endişesi olmaması gerekir” diye konuştu.

İLLERE ÖZEL TEŞVİK SİSTEMİ

Teşvik sisteminin yeniden gözden geçirileceğini bildiren Çağlayan, teşviklerin çeşitlendirilmesi üzerinde duracaklarını kaydederek, “İl, ilçe, yöre ve sektör bazındaki denge ve dağılımlar gözönüne alınacak. Örneğin muz Anamur’da desteklenmesi gerekiyorsa muz Kars’ta veya Muş’ta desteklenmeyecek, Isparta’da halıcılık ve gül için teşvik verilecek. Ürün kabiliyetleri, hangilerinde istihdam ve katma değer yaratılacağı, ihracat yapılacak pazarlara uzaklık, personel potansiyeli dikkate alınacak” dedi.

/ ANKARA

07.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Prim yükü düşecek

  Faiz politikası yanlış

  Kişi başına gelir 10 bin dolara yaklaşacak

  Euro, dolar karşısında yeni rekorda

  Yunanistan’a gaz vermeye başlıyoruz

  Türkiye dolaylı vergide dünya lideri

  6 yeni otoyol projesi yolda

  “Satılmayan konutlar ciddî risk”

  BDDK’dan e-dolandırıcılık uyarısı

  Ekmek zammına durdurma dâvâsı


 Son Dakika Haberleri