Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

BDDK’dan e-dolandırıcılık uyarısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK), kurumun logosunun kullanılarak hazırlanan bir internet sitesi ile dolandırıcılık yapıldığı uyarısında bulunarak, bu tür sitelere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Kurumdan yapılan açıklamada, BDDK’nın logosu kullanılarak hazırlanan bir internet sitesinde, “Önemli Uyarı: 18 Ekim 2007 tarihli ve 4389 sayılı Bankalar Kanunu’nun Sigorta başlıklı 40. maddesine göre ‘bundan sonra banka hesapları talebe bağlı olarak bağlı bankalar tarafından ücretsiz olarak sigortalanacak, herhangi bir problem halinde müşteri zararı karşılanacaktır.’ Lütfen güvenliğiniz için aşağıdaki listeden bankanızı seçip formu doldurarak veya çalıştığınız bankanın merkez şubesine giderek sigorta formunu doldurunuz...” metni kullanılarak, çeşitli bankalara ait banka, kredi kartı ve kimlik bilgilerinin alınmaya çalışıldığının tespit edildiği ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu internet sitesiyle kurumun hiç bir ilişkisinin bulunmadığı, bu tür sitelere itibar edilmemesi ve kişisel bilgilerin girilmesinin istendiği formların asla doldurulmaması gerektiği kaydedildi.

/ ANKARA

07.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Prim yükü düşecek

  Faiz politikası yanlış

  Kişi başına gelir 10 bin dolara yaklaşacak

  Euro, dolar karşısında yeni rekorda

  Yunanistan’a gaz vermeye başlıyoruz

  Türkiye dolaylı vergide dünya lideri

  6 yeni otoyol projesi yolda

  “Satılmayan konutlar ciddî risk”

  BDDK’dan e-dolandırıcılık uyarısı

  Ekmek zammına durdurma dâvâsı


 Son Dakika Haberleri