Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekmek zammına durdurma dâvâsı

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, “Yüzde 20’lik ekmek zammına karşı yarın Ankara İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma istemiyle dava açacağız’’ dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, beraberinde bazı bakanlık bürokratlarıyla birlikte Türkiye Ziraatçılar Derneğini ziyaret etti. Ankara’da ekmeğe yapılan zamla ilgili de görüşlerini açıklayan Eker, yüzde 20 olarak ifade edilen ekmek zammı için buğday fiyatlarının gerekçe gösterilmemesi gerektiğini belirterek, ‘’Yüzde 20’lik ekmek zammı için buğday fiyatının yüzde 100 artması gerekir. Çünkü ekmeğin yapımında buğdayın payı yüzde 20’dir’’ diye konuştu. Türk tarımının en önemli sorunlarından birinin çok parçalı tarım arazileri olduğuna da dikkati çeken Eker, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmemesi için hazırlanan mevzuatın önümüzdeki günlerde bakanlar kurulunda görüşüleceğini bildirdi.

TZD Başkanı İbrahim Yetkin ise Ankara’da ekmeğe yapılan yeni zammın 6 gündür yürürlükte bulunduğunu belirterek, ‘’Bu zamla ilgili olarak yarın

Ankara İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma istemiyle dava açacağız’’ dedi. Ekmeğe aslında gramajın düşmesiyle yüzde 30’luk bir zam geldiğini kaydeden Yetkin, ‘’Tespitlerimize göre ekmeğe yüzde 5-6’lık zam yeterliydi’’ diye konuştu.

/ ANKARA

07.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Prim yükü düşecek

  Faiz politikası yanlış

  Kişi başına gelir 10 bin dolara yaklaşacak

  Euro, dolar karşısında yeni rekorda

  Yunanistan’a gaz vermeye başlıyoruz

  Türkiye dolaylı vergide dünya lideri

  6 yeni otoyol projesi yolda

  “Satılmayan konutlar ciddî risk”

  BDDK’dan e-dolandırıcılık uyarısı

  Ekmek zammına durdurma dâvâsı


 Son Dakika Haberleri