Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mermerciler: İşçi çıkartmalar sürpriz olmasın

Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği (EMMAD) Başkanı Oğuzhan Arslan, mermer sektörünün, dolar kuru, faiz yükü, istihdam vergileri ve akaryakıt zamları sebebiyle çarklarının dönmediğini söyledi.

Arslan, sektörde ciddi finansman sorunları olduğunu, özellikle işletme sermayesini iyi hesaplayamayan kurumların zorluk yaşadığını belirtti. Sektörde, özellikle ocaklarda kullanılan motorinin maliyetin yarısını oluşturduğunu anlatan Arslan, son 15 günde motorine yapılan yüzde 20 zamla giderlerinin yüzde 10 arttığını kaydetti.

Düşük kur politikası sebebiyle gelirlerinin ciddi oranda azaldığını ifade eden Arslan, şöyle devam etti: “Devletin dalgalı kur politikası ve faydasına olan düşük kurun biz de yanındayız. Ama bunun neticesinde girdi maliyetlerimizin düşürülerek bizim gelir kaybımızın engellenmesini talep etmekteyiz. Bu, istihdam ve akaryakıt üzerindeki vergi yüklerinin hafifletilmesiyle sağlanabilir. Dolar kuru, faiz yükü, istihdam vergileri, akaryakıt zamları nedeniyle çarklarımız dönmüyor. İşletmelerimiz kâr edemiyor. İşçi çıkartma veya kapanmalar gündeme gelecek. Önümüzdeki günlerde işçi çıkartmalar sürpriz olmasın.’’

/ ELAZIĞ

13.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kart borcu işten çıkartıyor

  Mermerciler: İşçi çıkartmalar sürpriz olmasın

  Derviş: Yüzde 5 büyüme yetmez

  Sosyal güvenliğin açığı 26.4 milyar YTL

  Konya, süt üretim merkezi olacak

  NABUCCO’da 6. ortağı BOTAŞ seçecek

  Petrol fiyatları 1 dolar geriledi

  Kamu Personel Rejimi’ne şartlı “evet”

  Kivi, Karadeniz’in lokomotif tarım ürünü

  Küresel ısınma en fazla trikotajcıları etkiledi


 Son Dakika Haberleri