Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

NABUCCO’da 6. ortağı BOTAŞ seçecek

Hazar ve Ortadoğu doğal gazının boru hattı ile Avrupa’ya taşınmasını içeren Türkiye-Bulgaristan-Romanya-Macaristan-Avusturya Doğal Gaz Boru Hattı Projesinde (NABUCCO), 6. ortak için Türkiye’den BOTAŞ’ın kararı bekleniyor.

Enerji Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, NABUCCO ortakları arasında uzunca süredir yapılan görüşmelerde, 6. ortağın konsorsiyuma katılması konusu ele alınıyor. BOTAŞ dışındaki ortaklar belli bir karar noktasına gelirken, 3 kişinin eksik olması sebebiyle yönetim kurulunu toplayamayan BOTAŞ’ta konuyla ilgili karar şu anda bekliyor. Yönetim kurulu toplanır toplanmaz konuyla ilgili kararın alınacağını belirten yetkililer, ‘’Şu anda NABUCCO’ya ilgili gösteren 4 firma bulunuyor. Bunlar içerisinde de 2 firma öne çıkıyor. Özellikle belli bir aşamaya geldiğimiz bir firma var. Ona ilişkin kararı BOTAŞ yönetim kurulu verecek’’ diye konuştular.

NABUCCO PROJESİ

Adını İtalyan besteci Guiseppe Verdi’nin bir operasından alan NABUCCO Projesiyle, Orta Asya ve İran doğal gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılması öngörülüyor. 3 bin 300 kilometrelik boru hattı projesinde şu anda, Avusturyalı OMV, Bulgargaz, Macar MOL, Rumen Transgaz ve Türk BOTAŞ yer alıyor. 2008’de başlaması planlanan projenin 2012’de faaliyete geçmesi hedefleniyor. Yılda 25,5 milyar metre küp doğal gazın taşınması hedeflenen projenin yaklaşık 5,8 milyar dolara mal olması bekleniyor. Nabucco hattının bin 558 kilometresi Türkiye’den, 392 kilometresi ise Bulgaristan’dan geçecek.

/ ANKARA

13.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kart borcu işten çıkartıyor

  Mermerciler: İşçi çıkartmalar sürpriz olmasın

  Derviş: Yüzde 5 büyüme yetmez

  Sosyal güvenliğin açığı 26.4 milyar YTL

  Konya, süt üretim merkezi olacak

  NABUCCO’da 6. ortağı BOTAŞ seçecek

  Petrol fiyatları 1 dolar geriledi

  Kamu Personel Rejimi’ne şartlı “evet”

  Kivi, Karadeniz’in lokomotif tarım ürünü

  Küresel ısınma en fazla trikotajcıları etkiledi


 Son Dakika Haberleri