Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kamu Personel Rejimi’ne şartlı “evet”

KESK, toplu görüşmelerde diğer memur konfederasyonlarının önüne getirilen Kamu Personel Rejimi için şartlı ‘’evet’’ dedi.

KESK, kamu çalışanlarını ilgilendiren kimi konulardaki görüşlerini bir raporda toplayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile diğer konfederasyonlara sundu. Kamu Personel Rejimi ile ilgili değerlendirmelere de yer verilen raporda, ‘’Konfederasyonumuz iş güvencesine dayalı, çalışanların ortak örgütlenebileceği, esnek istihdamın olmadığı, performans ücret yerine toplu sözleşme ile belirlenen ücretin olduğu, toplu pazarlık ve grev hakkının kullanıldığı bir personel rejiminden yanadır’’ denildi.

Raporda KESK’in sözleşmeli çalıştırılan kamu görevlilerin tümünün kadroya alınmasını ısrarla talep ettiği vurgulandı. ‘’5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile getirilen Dünya Bankası ve IMF Modeli, sosyal devlet ve sosyal güvenliği mali piyasalara terk eden bir modeldir. Bu modelin Türkiye’de başarılı olma şansı yoktur’’ denilen raporda, Genel Sağlık Sigortası ile ‘’prim kadar sağlık modeli getirildiği, prim temelinde cüzi sağlık yardımında bulunulması ve geri kalanın katılım payıyla tamamlanmasının öngörüldüğü, Temel Teminat Paketi adı altında dar kapsamlı bir sağlık hizmeti anlayışı getirildiği’’ de ifade edildi.

Yasanın sigorta sisteminin emekliliği hak etme, emekli aylığı, prim yükü konularında bir dizi olumsuzluğu barındırdığı belirtilen raporda, ‘’Gerçek bir sigorta rejimi için 5510 sayılı yasa tümü ile geri çekilmelidir. Bu yasayı yeni baştan tartışalım ve doğrusu ne ise onu hep birlikte çalışan ve üreten kesimler olarak birlikte bulalım’’ görüşüne yer verildi.

/ ANKARA

13.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kart borcu işten çıkartıyor

  Mermerciler: İşçi çıkartmalar sürpriz olmasın

  Derviş: Yüzde 5 büyüme yetmez

  Sosyal güvenliğin açığı 26.4 milyar YTL

  Konya, süt üretim merkezi olacak

  NABUCCO’da 6. ortağı BOTAŞ seçecek

  Petrol fiyatları 1 dolar geriledi

  Kamu Personel Rejimi’ne şartlı “evet”

  Kivi, Karadeniz’in lokomotif tarım ürünü

  Küresel ısınma en fazla trikotajcıları etkiledi


 Son Dakika Haberleri