Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kudüs için birleşelim

Endonezya’dan, Güney Afrika’ya, İngiltere’den İran’a 58 ülkeden binlerce katılımcı ve onlarca Sivil Toplum Örgütü iştirak ettiği “Uluslararası Kudüs Buluşması” Feshane’de başladı. Toplantının açılışında yapılan konuşmalarda Kudüs için birleşme çağrısı yapıldı.

Uluslararası Kudüs Müessesesi, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) ve İslâm Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin (IDSB) ortaklaşa gerçekleştirdiği ve 3 sürecek olan Uluslararası Kudüs Buluşması ve STK Fuarı dün başladı. Toplantıda, Kur’ân-ı Kerim tilâvetinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Lübnan Cemaat-i İslamiye Lideri Faysal Mevlevi yaptığı konuşmada, İsrail’in kendi halkının talebiyle değil uluslararası hukuksallık adına kurulduğunu söyleyerek bütün dünyaya “Lütfen uyanınız” diye seslendi. Filistin halkının da kendi topraklarına dönme hakkı olduğunu ifade eden Mevlevi, “Selam şehri Kudüs’e barışın gelebilmesi için Filistinlilerin orada çekişmesiz yaşayabilmesi gerekiyor” dedi. Mevlevi konuşmasında, bütün Müslüman halklarının Filistin için ellerinden geleni yapmasına rağmen hükümetlerin taviz veriyor oluşunu da eleştirdi.

Hıristiyan ve Müslümanlar, Kudüs'te bir aile

Kudüs Ortodoks Kilisesi Temsilcisi Matran Ataallah Hane ise, hiçbir Filistin halkının topraklarının işgal altında kalmasını istemediğini, bağımsız Filistin devletini istediklerini ifade etti. Hıristiyan ve Müslümanların Kudüs’te bir aile olduklarını ifade eden Hane, “Aksa’ya yapılan her saldırı bize yapılmış gibidir. Ne yaparsanız yapın bizim şehrimizi bizden söküp alamazsınız. Kudüs Filistinlilere dönmedikçe orada hiçbir barış olamayacaktır” diye konuştu.

İngiliz Milletvekili George Galloway da Filistin halkı işgal altında iken diğer Müslüman ülke hükümetlerinin nasıl İsrail ile ilişki kurduklarını sordu.

Mescid-i Aksa ihmal ediliyor

Sudan Ulusal Konseyi Başkanı Muhammed Tahiri de, Müslümanların üç mescidinden Mekke ve Medine’ye itina gösterilirken, Mescid-i Aksa’nın ihmal edildiğini söyledi. Filistinliler için bazı pratik çözümler teklif eden Tahiri, Kudüs’te bütün din mensuplarının rahatça ibadet edebilmelerinin sağlanmasının bütün Müslümanların üzerinde farz-ı ayn olduğunu ifade etti.

İran Dünya Kongresi Başkanı Ali Ekber Muhteşimi ise, “Filistin’e karşı yapılan toplantılara katılmak haramdır” dedi. Muhteşimi, İslam ülkeleri liderlerinin Amerika ile yakınlığını da eleştirdi.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

16.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Daha yapmamız gereken çok reform var

  Özgürlükler korunmalı

  Beşir Atalay: Demokrasiyi feda edemeyiz

  Apo’nun talimatlarını tesbit ettik

  Belediye Başkanı Tekçe, istifa etti

  HÖH ile DTP çok farklı

  “Polis-Vatandaş Elele Projesi” Antalya’da suç oranlarını düşürdü

  Gül: Kıbrıs’ta çözüm, siyasî eşitliğe bağlı

  Kat Mülkiyeti Kanunu değişti

  3 milyon öğrenci Avrupa’da okuyacak

  TİKA ile MEB arasında protokol imzalandı

  Çözüm, interaktif eğitimde

  Meslek Lisesi mezunları işsiz kalmayacak

  Türk doktora “Politzer bilim ödülü”

  Pınar bebek, Barbie’ye rakip

  Minibüsçülerden zam talebi

  Kadına şiddete ekranda çözüm

  Diyabet 1 milyar insanı etkileyecek

  Zülfü Livaneli: Bir yaz boyu Said Nursî okudum

  Adres sormak artık paralı

  Boğaziçi’ne yeni imar planı

  Yoksulu kolla, bir kutu ilâç yolla

  Ankara’nın havasına sıkı takip

  Din görevlilerine özürlülük bilinci

  Kudüs için birleşelim


 Son Dakika Haberleri