Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘PKK ve PEJAK’ın sorumlusu ABD’dir’

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, Türkiye ve İran’ı etkileyen Irak’ın kuzeyindeki güvenlik sorununun sorumlusunun işgalciler olduğunu söyledi.

Hüseyni, haftalık toplantısında, Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK faaliyetlerine ilişkin bir soru üzerine, İran olarak, bölgedeki terör eylemlerinin, bölge ülkeleri arasındaki ortak güvenlik işbirliğiyle önlenebileceği düşüncesinde olduklarını ifade etti.

“Edindiğimiz bilgilere göre, işgalciler Irak’taki terör örgütlerini destekliyor, silah veriyor ve eğitiyor” diyen Hüseyni, “İran ve Türkiye’yi etkileyen Irak’ın kuzeyindeki güvenlik sorununun sorumlusu da işgalcilerdir” ifadesini kullandı.

Hüseyni, Türkiye ve Irak’ın, kısa zaman içerisinde özellikle güvenlik konularında iyi bir sonuca ulaşmasını umduklarını da belirtti. Sözcü, Irak konusuna değinirken de bu ülkedeki mevcut hükümeti desteklemenin, işgalcilerin müdahalesini azaltacağını söyledi.

Hüseyni, Irak’ta güvenliğin sağlanmasının da hükümetin güçlendirilmesi, güvenlik güçleri ve polisin daha aktif hale getirilmesi ve yabancıların müdahalelerinin azalmasıyla sağlanabileceğini kaydetti.

Amerikalı yetkililerin, “İran’ın Irak’taki silahlı gruplarla ilişkisinin biraz azaldığı” yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Hüseyni, Irak’taki terör örgütleri ve silahlı gruplara destek verdikleri iddialarını bir kez daha reddetti. Hüseyni, “Amerikalılar başından beri asılsız olarak İran’ı bu gibi şeylerle suçluyorlardı ama suçlamalarıyla ilgili bir belge bulamadılar” diye konuştu.

/ TAHRAN

19.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘PKK ve PEJAK’ın sorumlusu ABD’dir’

  AB, Irak ve Barzani yönetiminin kulağını çekecek

  Fetih direnişçi grupları tasfiye ediyor

  Negroponte’den Müşererf’e uyarı

  Pakistan’a mezhep çatışmaları tırmanışta

  Bangladeş’i kasırga vurdu: 1861 ölü

  Suudi Arabistan’da doğalgaz hattında patlama

  Taçi seçim zaferini ilân etti


 Son Dakika Haberleri