Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Negroponte’den Müşererf’e uyarı

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile önceki gün bir görüşme yapan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negroponte, olağanüstü hal uygulamasının kaldırılması uyarısında bulundu.

ABD büyükelçiliğinde dün bir basın toplantısı düzenleyen Negroponte, ocak ayında yapılacak seçimlere olağanüstü hal ile gidilmesinin, “serbest, adil ve saygın seçim” ilkesiyle bağdaşmayacağını belirtti.

Müşerref’in ocak ayında seçimin yapılacak olmasını açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Negroponte, Müşerref’in, “ikinci dönem devlet başkanlığı görevine başlamadan önce ordudaki görevini kesinlikle bırakacağını” da vurguladığını ifade ederek, “Biz de bunu bir an önce yapması gerektiği uyarısında bulunduk” dedi.

Negroponte, göstericilere sert karşılık verilmesi, basına baskı yapılması, siyasilerin ve insan hakları savunucularının gözaltına alınması gibi uygulamalara son verilmesi gerektiğini de kaydetti.

Amerikalı yetkili, ülkedeki ılımlı siyasi güçler arasında uzlaşma sağlanması gerektiğini, bu çerçevede Müşerref ile muhalif Benazir Butto uzlaşmasını çok arzu ettiklerini kaydetti.

/ İSLAMABAD

19.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘PKK ve PEJAK’ın sorumlusu ABD’dir’

  AB, Irak ve Barzani yönetiminin kulağını çekecek

  Fetih direnişçi grupları tasfiye ediyor

  Negroponte’den Müşererf’e uyarı

  Pakistan’a mezhep çatışmaları tırmanışta

  Bangladeş’i kasırga vurdu: 1861 ölü

  Suudi Arabistan’da doğalgaz hattında patlama

  Taçi seçim zaferini ilân etti


 Son Dakika Haberleri