Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AB, Irak ve Barzani yönetiminin kulağını çekecek

AB’nin 80’den fazla bakan yarın Brüksel’de bir araya gelerek, dış politika, savunma ve kalkınma konularında kararlar alacaklar. AB dışişleri bakanlarını buluşturan Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyinin Türkiye-Irak sınırına saygı gösterilmesini güvence altına alacak önlemler alınması hususunda Irak makamlarına çağrıda bulunması bekleniyor.

Toplantıyla ilgili dönem başkanı Portekiz’in hazırladığı bilgi notunda, AB dışişleri bakanlarının İstanbul’da bu ay başında düzenlenen Irak’a komşu ülkeler toplantısı başta olmak üzere Irak ile ilgili gelişmeleri gözden geçirerek, ‘’terörizmle mücadelede Irak ile Türkiye arasındaki diyalog ve işbirliğinin sürmesinin önemini vurgulayacakları’’ kaydedildi.

Dönem başkanı belgesinde, ‘’Türkiye sınırına saygıyı güvence altına alacak önlemleri almaları için’’ Irak ve kuzeydeki bölgesel yönetime çağrı yapılacağı ifade ediliyor. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyer Zebari’nin de kısa bir süre toplantıya katılarak AB tarafını bilgilendirmesi bekleniyor.

AB’nin güvenlik durumunun iyileşmesinin ardından Irak’ta özellikle yeniden inşa çalışmalarında daha çok etkin olmak istediği belirtiliyor.

Toplantıda, AB üyesi ülkelerin hala görüş birliği sağlayamadıkları Kosova konusu da tartışılacak, Sırbistan ile Kosova arasında anlaşma sağlanması için raporunu 10 Aralıkta BM’ye sunacak ABD, Rusya ve AB troykasına şans verilmesi istenecek. AB dışişleri bakanları ayrıca Gürcistan, Pakistan ve Bosna’daki siyasi gelişmeleri, İran’ın nükleer programını ve Orta Doğu barış sürecini tartışacak.

/ BRÜKSEL

19.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘PKK ve PEJAK’ın sorumlusu ABD’dir’

  AB, Irak ve Barzani yönetiminin kulağını çekecek

  Fetih direnişçi grupları tasfiye ediyor

  Negroponte’den Müşererf’e uyarı

  Pakistan’a mezhep çatışmaları tırmanışta

  Bangladeş’i kasırga vurdu: 1861 ölü

  Suudi Arabistan’da doğalgaz hattında patlama

  Taçi seçim zaferini ilân etti


 Son Dakika Haberleri