Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Amr Musa: Bedavaya barış yok

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Ortadoğu barışı için yapılacak Annapolis zirvesi için ABD’ye giderken, kapsamlı bir barış olmaksızın İsrail’le normalleşmenin mümkün olmayacağı uyarısında bulundu.

Musa, uçağa binerken yaptığı açıklamada, Arap Birliği’nin ilk kez İsrail’in bulunduğu bir barış konferansına katılacağını hatırlatarak, “Arap barış girişimi ve topyekûn barış çerçevesinde olmaksızın normalleşmenin olamayacağını söyleyeceğiz” dedi.

Filistin lideri Mahmud Abbas da uçaktaki açıklamasında, İsrail’le hâlâ tutumlarının farklı olduğunu, ancak müzakerelerin devam ettiğini belirterek, “Bu dönemde barışı sağlamak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

Abbas’ın yardımcılarından Nebil Ebu Rudeyne de Abbas’ın ABD’ye varmasından sonra yaptığı açıklamada, Annapolis konferansını, başşehri Kudüs olan bir Filistin devleti hayalinin hayata geçirilmesinin yolunu açacak olan nihaî statü görüşmelerinin başlama noktası olarak gördüklerini söyledi.

Bu arada, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Salı günü ABD’nin ev sahipliğinde, Annapolis’te yapılacak barış konferansına katılmak üzere İsrail’den ayrıldı. Olmert, hareketinden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dahil, bazı ülke başbakanlarıyla telefon görüşmeleri yaptı.

Sabaha karşı Washington’a hareket eden Olmert, hareketi sırasında Annapolis toplantısının, iki halk için iki ulusal devlet çözümüne götürecek tüm kilit konularda ciddi görüşmelerin başlamasına imkân vermesini umduğunu söyledi. Olmert, Suriye’nin de konferansa katıldığını görmekten mutlu olacağını ifade ederken, ABD’nin, konferansa katılımı karşılığında Suriye’ye herhangi bir şey için söz verdiğini düşünmediğini dile getirdi. Olmert, Suriye ile görüşmeler için şartların ortaya çıkması halinde, İsrail’in buna bakışının olumlu olacağını da kaydetti.

Suriye’nin konferansa katılıp katılmama konusundaki kesin kararını, toplantının gündemine göre bekleniyor. Suriye, İsrail’in 1967’da 6 Gün Savaşları’yla ele geçirdiği Golan Tepeleri konusu gündemde olmadığı takdirde konferansa katılmayacağını bildirmişti. Rice, barış karşılığında taviz için İsrail’e yapılacak baskıları kabul etmeyeceklerini de söyledi.

/ KAHİRE

26.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Amr Musa: Bedavaya barış yok

  ‘AB, sınırlı sınır ötesine sıcak’

  Amerikan ordusundan Şiilere suçlama

  Ahmedinejad: Annapolis Konferansı boykot edilmeli

  Navaz Şerif taraftarları gözaltına alındı

  Seçimlerden sonra Ürdün yeni başbakanı ile tanıştı

  İran, denizaltı imal etti

  96 yaşında ilk kez evlendi


 Son Dakika Haberleri