Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Amerikan ordusundan Şiilere suçlama

Amerikan ordusu, Bağdat’ta pazar yerine düzenlenen, 13 kişinin öldüğü saldırıdan İran destekli bir Şii hücresini sorumlu tuttu.

Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Abdulaziz El Hekim ise Amerikalıların “daha çok kanıta” ihtiyaçları bulunduğunu belirterek İran’ı savundu.

Amerikalı askeri sözcü Gregory Smith, evcil hayvanların satıldığı El Gazil pazarındaki 13 kişinin öldüğü, 57 kişinin yaralandığı saldırıdan sonra yapılan operasyonda, bir Şii hücresinin 4 üyesinin yakalandığını ve bunların saldırıyı itiraf ettiğini söyledi.

Smith, “İtiraflar ve diğer istihbarata dayanarak, bombalı saldırının Bağdat’ta faaliyet gösteren İran destekli bir özel gruplar hücresinin işi olduğu anlaşılmıştır” dedi. Smith bununla birlikte, İran’ı bizzat saldırı emrini vermekle suçlamadığını belirtti. El Hekim ise, Şii Devlet Başkan Yardımcısı Adil Abdülmehdi ile düzenlediği basın toplantısında, “Bu sadece çok uluslu güçlerin ortaya attığı suçlamalardır ve bence bu suçlamalardan önce daha fazla kanıta ihtiyaç vardır” dedi.

Şii lideri El Hekim, İran’ın, çeşitli yetkililerle yaptığı toplantılarda daima, “Irak hükümetini, Irak’taki güven ve istikrarı desteklemek ve Irak halkının yanında olmak yönünde irade ortaya koyduklarını” bildirdiğini söyledi.

/ BAĞDAT

26.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Amr Musa: Bedavaya barış yok

  ‘AB, sınırlı sınır ötesine sıcak’

  Amerikan ordusundan Şiilere suçlama

  Ahmedinejad: Annapolis Konferansı boykot edilmeli

  Navaz Şerif taraftarları gözaltına alındı

  Seçimlerden sonra Ürdün yeni başbakanı ile tanıştı

  İran, denizaltı imal etti

  96 yaşında ilk kez evlendi


 Son Dakika Haberleri