Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İnsan ve toplum merkez olmalı

Polis Akademileri, Polis Meslek Yüksek Okulları, Polis Kolejleri ve hizmet içi eğitimlerde Türkiye aleyhine suçlamalara neden olan şiddet, kötü muamele, ifade alma gibi konularda polisin davranışını insan ve toplum merkezli yapmayı amaçladıklarını belirten İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polisin eğitimine büyük önem verdiklerini, yılda 206 bin polisin yüzde 50’sinin hizmet içi eğitimden geçtiğini hatırlatarak “Şiddete sıfır tolerans” dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hükümet olarak “Şiddete sıfır tolerans” temel hedef olarak belirlediklerini belirterek, “Polis tabiî ki suç takip edecek, suçluyu takip edecek. Ama tüm bu irtibatlarında muhataplarına en insani tavrı gösterecek. Bunun çok önemsiyoruz. Ülkemizin demokratikleşme sürecinde de bu çok önemli” dedi.

Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Polisin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi Projesi’nin ilk ayağı olan Eğiticilerin Eğitimi’nin Sona Ermesi konulu toplantı Swiss Otel’de gerçekleşti. Toplantıya İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da katıldı.

Bakan Atalay burada yaptığı konuşmada polisin eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi. “Hükümetimiz döneminde bu konuya olanca hassasiyet verdik. Bundan sonra daha da artıracağız” iyen Atalay, Polis Akademileri, Polis Meslek Yüksek Okulları, Polis Kolejlerinde ve hizmet içi eğitimlerde Türkiye aleyhine suçlamalara neden olan şiddet, kötü muamele, ifade alma gibi konularda polisin davranışını insan merkezli, toplum merkezli yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Atalay, yılda 206 bin polisin yüzde 50’sinin hizmet içi eğitimden geçtiğini hatırlattı. “Şiddete sıfır tolerans” diyen Atalay, “Polis tabiî ki suç takip edecek, suçluyu takip edecek. Ama tüm bu irtibatlarında muhataplarına en insani tavrı gösterecek. Bunun çok önemsiyoruz. Ülkemizin demokratikleşme sürecinde de bu çok önemli.” ifadesini kullandı.

Atalay, işkence ve kötü muamele gibi konularda Türkiye aleyhine açılan dava sayısının da azaldığına dikkat çekti.

POLİSİN HATASI VARSA CEZASI VERİLİR

Atalay, program sonunda gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Atalay, İzmir’de Baran Tursun adlı vatandaşın dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından açılan ateşte başından vurularak ölmesi ile ilgili müfettiş görevlendirdiğini söyledi.

Acele karar vermediğini kaydeden Atalay, “Polis zor şartlarda özveri ile çalışıyor. Ancak polisin de hatası varsa cezası verilir” dedi.

Atalay, terör örgütü PKK’nın lider kadrosunda yer alan Cemil Bayık ve Murat Karayılan’ın teslim edilmesi süreci ile ilgili bir başka soruya ise, “O konuda bir şey söylemiyorum. Bizde bir bilgi yok” cevabını verdi.

/ ANKARA

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk-Kürt dostluğunun reçetesi Bediüzzaman’da

  İnsan ve toplum merkez olmalı

  Gül'ün ilk YAŞ'ı

  DTP’nin Diyarbakır mitingine soruşturma

  Başörtüsü yasağı barışı bozuyor

  Yasakçı zulüm, hakarete dönüştü

  Kur’ân’a uygun yapılan cihad, mağlûp olmaz

  Zafer Üskül: İnsan Hakları Komisyonu bilgi topladı

  Babacan: Avrupa Birliği Türkiye'yi takdir ediyor

  21 Ekim referandumu mahkemede

  Türk-İş raporu: Örgütlenmenin bedeli çok ağır

  İleri saat uygulamasına kışın da devam edelim teklifi

  Akaryakıt yolsuzluğuna 7'şer yıl 9'ar ay hapis cezası

  Eğitimde 5 yıllık hedefler

  3 ayrı deprem

  Ardahan eksi 18 derece

  Marmara’da etkili yağış uyarısı

  Yetişmiş insan gücü en değerli hazinemiz

  Camilerde engellilere kolaylık

  Engelli gencin hayali gerçekleşti

  Kızıl gezegen parlayacak

  Kırmızıda duran otomobil

  Muşlu öğrencilerden Bangladeş’e yardım eli

  Grip ve nezleye karşı neler yapılmalı

  Çince öğretmeni yetiştirilecek

  Televizyonlar, ders çalışmaya engel oluyor


 Son Dakika Haberleri