Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yetişmiş insan gücü en değerli hazinemiz

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Anlağan, Türkiye’nin diğer ülkelerle rekabet edebilmesi için yetişmiş insan gücünün en değerli hazinesi olduğunu söyledi. TÜBİTAK’ın bu noktadan hareketle son yıllarda araştırmacılara yönelik desteklerini arttırdığını vurgulayan Prof. Dr. Anlağan, 2003 yılında bin civarında araştırmacı desteklenirken, bugün bu sayının 5 bin 500’e ulaştığını kaydetti.

TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi, ‘’AB 7. Çerçeve Programı Araştırmacıların Dolaşımı Zirvesi’’ düzenledi.

Feza Gürsey Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Anlağan, bilim ve teknolojide yetkinlik kazanabilmek için insan kaynağının önemine işaret etti. Prof. Dr. Anlağan, Türkiye’nin bu alanda rekabet edebilmesi için yetişmiş insan gücünün en değerli hazinesi olduğunu ifade etti. TÜBİTAK’ın bu noktadan hareketle son yıllarda araştırmacılara yönelik desteklerini artırdığını vurgulayan Prof. Dr. Anlağan, 2003 yılında bin civarında araştırmacı desteklenirken, bugün bu sayının 5500’e ulaştığını kaydetti. Türkiye’nin, bilim insanı sayısı artışında dünyada üçüncü ülke konumuna geldiğini de dile getiren Prof. Dr. Anlağan, ülkelerin, yetenekli araştırmacıları çekebilmek için cazip imkanlar sunduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Anlağan, Türkiye’nin de beyin göçünü tersine çevirmesi gerektiğini, hatta diğer ülkelerden nitelikli bilim insanlarını ülkeye davet etmenin çok yararlı olacağını belirtti. Prof. Dr. Anlağan, TÜBİTAK’ın beyin göçünü tersine çevirmeye yönelik özel etkinlikleri bulunduğunu, buna yönelik ciddi bütçeler ayırdığını anlattı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Başkanı Prof. Dr. Cemil Çelik de kurumun ilk, orta, lisans, lisansüstü ve doktora sonrası öğrencilere yönelik destekleme programlarına ilişkin bilgi verdi. Bilim insanı yetiştirme amacı doğrultusunda proje yarışmaları ve ulusal olimpiyatlar düzenlediklerini anlatan Prof. Dr. Çelik, ÖSS’de ilk 5 bine giren ve TÜBİTAK’ın seçtiği alanları tercih eden yaklaşık 1600 öğrenciye de burs verdiklerini söyledi. Avrupa’daki araştırma merkezlerinden akademisyenlerin de katıldığı faaliyet, araştırmacıların dolaşımı konusunda yapılacak oturumların ardından bugün sona erecek.

/ ANKARA

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk-Kürt dostluğunun reçetesi Bediüzzaman’da

  İnsan ve toplum merkez olmalı

  Gül'ün ilk YAŞ'ı

  DTP’nin Diyarbakır mitingine soruşturma

  Başörtüsü yasağı barışı bozuyor

  Yasakçı zulüm, hakarete dönüştü

  Kur’ân’a uygun yapılan cihad, mağlûp olmaz

  Zafer Üskül: İnsan Hakları Komisyonu bilgi topladı

  Babacan: Avrupa Birliği Türkiye'yi takdir ediyor

  21 Ekim referandumu mahkemede

  Türk-İş raporu: Örgütlenmenin bedeli çok ağır

  İleri saat uygulamasına kışın da devam edelim teklifi

  Akaryakıt yolsuzluğuna 7'şer yıl 9'ar ay hapis cezası

  Eğitimde 5 yıllık hedefler

  3 ayrı deprem

  Ardahan eksi 18 derece

  Marmara’da etkili yağış uyarısı

  Yetişmiş insan gücü en değerli hazinemiz

  Camilerde engellilere kolaylık

  Engelli gencin hayali gerçekleşti

  Kızıl gezegen parlayacak

  Kırmızıda duran otomobil

  Muşlu öğrencilerden Bangladeş’e yardım eli

  Grip ve nezleye karşı neler yapılmalı

  Çince öğretmeni yetiştirilecek

  Televizyonlar, ders çalışmaya engel oluyor


 Son Dakika Haberleri