Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kazak dil kursu başladı

“Kazak Dil Kursu” Kazakistan Cumhuriyeti Başkonsolosu Ebutalip Ahmetov ve Kültür AŞ. Genel Müdürü Nevzat Bayhan’ın katılımıyla Topkapı Şehir Parkı’nda başladı.

Açılış törenine Kazakistan Cumhuriyeti Başkonsolosu Ebutalip Ahmetov, Kültür AŞ. Genel Müdürü Nevzat Bayhan ve pek çok davetli katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Kazakistan Konsolosu ve Eğitim Müşaviri Ashat Davutov Kazak Dili’nin çok geniş kelime hazinesine sahip olduğunu, Türk Lehçelerine yakın bir dil olduğunu vurgulayarak Kazak Dili’nin öğrenilmesi halinde iki milletin bir devlet olacağını belirtti. Bu projeyi uygulamaya imkân sağladığı içinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkürlerini iletti.

Açılışın ardından Kazakistan’ın Astana şehrinden gelen kazak dili profesörü Nesibeli Jekenkızı ilk dersi verdi.

Kazak Dili Kursu ücretsiz olup yıl boyunca devam edecek. Kazak Dil Kursu ile bu dile ilgi duyanların yanı sıra Kazakistan’dan gelip ülkemize yerleşen vatandaşların kendi dillerinden uzaklaşmaması amaçlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. tarafından işletilen Topkapı Şehir Parkı’nda ayrıca Azerbaycan, Özbekistan, Tataristan, K.K.T.C ve Kırgızistan gibi Türkî Cumhuriyetleri’ne ait “Kültür ve El Sanatları Evleri” bulunuyor. Diğer Cumhuriyetlerin temsilcilikleri tarafından aynı şekilde dil eğitimleri verilmeye başlanacak.

Kazakça öğrenmek isteyen kişilerin, Kazakistan Konsolosluğu’na müracaat edebileceği belirtildi. (İrtibat numarası: 0 (212) 662 53 47)

Yeni Asya / İSTANBUL

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Telkârînin taklit mallarına dikkat

  Her gün 20 dakika kitap okunacak

  Kazak dil kursu başladı

  Hayatı ‘film’ olanlar sinemaya ilgisiz


 Son Dakika Haberleri