Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hikmet Çetin: Sadece askerî yöntemlerle terörde başarılı olunamaz

Eski TBMM Başkanı ve Afganistan NATO eski temsilcisi Hikmet Çetin, ‘’Ekonomik ve toplumsal sosyal kalkınmayı sağlamazsanız, insanlara o konuda umut vermezseniz, sadece askeri yöntemlerle terörde başarılı olunamaz. Benim terörüm, senin terörün tanımından vazgeçmek lazım’’ dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mavi Gezegen Uluslararası İlişkiler Kulübünün düzenlediği ‘’11 Eylül Sonrası Afganistan ve Türkistan’’ konulu konferansta konuşan Hikmet Çetin, terörün küreselleştiğini söyledi.

Çetin, 21. yüzyılın en önemli tehdidinin terör olduğunu ve terörle mücadelenin kolay olmadığını belirterek, şöyle konuştu: ‘’Taliban veya El Kaide’nin, Türkiye’de PKK olayında olduğu gibi buradaki silahlı kuvvetlerimizle veya Afganistan’daki silahlı kuvvetlerimizle karşı karşıya gelip başarı sağlaması mümkün değil. Ama çok ucuz ve ses getiren yöntemler olarak intihar saldırısı düzenliyorlar. Sadece askeri yöntemlerle terörü çözemezsiniz. İnsanların gönlünü ve beynini kazanmazsanız terörle mücadelede başarılı olamazsınız. Afganistan örneğinden hareketle bize de söylenebilir. Ekonomik ve toplumsal sosyal kalkınmayı sağlamazsanız, insanlara o konuda umut vermezseniz, sadece askeri yöntemlerle terörde başarılı olunamaz. Benim terörüm, senin terörün tanımından vazgeçmek lazım.’’

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Hikmet Çetin, bir öğrencinin ‘’DTP’nin kapatılması konusunu nasıl yorumluyorsunuz?’’ sorusuna şu cevabı verdi:’’Çok parti kapattık ve hiçbirisi şimdiye kadar çözüm olmadı.

Kapatırsınız, terör örgütü bu sefer de diyecek ki ‘İşte görüyorsunuz, parlamentoda demokratik kanallar kapatıldı, benim silahlı mücadeleden başka şansım kalmadı’. PKK bu propagandayı yapmayı çok istiyor.

Kapatılmayınca da parti terör örgütünün siyasi söylemlerini parlamentoda alabildiğine dillendirmeye devam edecek. Yani öyle bir noktaya gelindi ki bunun doğrusunun ne olduğunu bulmak çok zor. DTP’nin yapması gereken, teröre karşı tavır almasıdır. Gerçek çözüm, bu kişilerin açılmış olan demokratik kanalı kullanmalarıdır ama kullanırken de terör örgütünün terör yaptığını söylemesi lazım. Bunu söyleyemiyorlar, çünkü o destekle geliyorlar.’’

/ SAKARYA

29.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terör göçü durdu

  7568 üniversiteliyle yapılan araştırma

  Başörtüsü yasağı hakarettir

  Hikmet Çetin: Sadece askerî yöntemlerle terörde başarılı olunamaz

  Bakan Yıldırım: 3. Köprü güzergâhı için karar aşamasındayız

  Hak arama azmi ipotek altına alınmaya çalışılıyor

  CHP ve DSP’den, bütçeye muhalefet şerhi

  5 yıllık planda ulaşım gündemi yoğun

  Meclis’in gündeminde 76 dokunulmazlık dosyası var

  Bakan Güler: Enerji politikamızı 5 sütun üzerine oturtacağız

  Gümüşhane'de 21 köy yolu kapalı

  YAŞ bugün toplanıyor

  Altın üretimi ÇED'e bağlı

  Muğla’nın son hacı kafilesi yola çıktı

  Dünya felâketin eşiğinde

  Ankaralılar ASKİ ve EGO’dan şikâyetçi

  Google’nin hedefi ucuz enerji

  Çocuk ticareti korkunç boyutlarda

  Şiddet, çocuğu sokağa itiyor

  Hatay’a, Trabzon-Batum modeli

  Edirne’deki camilerde engelliler için kolaylık


 Son Dakika Haberleri