Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sıcak istihbarata, sıcak operasyon

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Yarbay Almarah Belk, ‘’Türkiye’nin, teröristlere karşı kendisini savunmaya hakkı vardır’’ dedi. Belk, açıklamasında, Irak içindeki PKK teröristlerine karşı operasyon haberleri konusunda ayrıntılara ilişkin bilgisi olmadığı için bu konuda yorum yapmak istemediğini belirtti.

Belk, ‘’Şunu söyleyebilirim ki, Türkiye’nin, teröristlere karşı kendisini savunmaya hakkı vardır ve askerî eyleme başvurmaya yönelik herhangi bir karar, Türk Hükümetinin kararıdır’’ dedi.

Almarah Belk, ‘’ABD, PKK’ya karşı uzun vadeli çözüm yolları bulma konusunda Türk ve Irak Hükümetleriyle yakın şekilde çalışıyor ve bu çalışma devam edecek’’ ifadesini kullandı.

Bu arada, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Gordon Johndroe, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya karşı operasyon düzenlediği haberlerine ilişkin olarak, ABD’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başkan George W. Bush arasındaki 5 Kasım görüşmesinin ardından PKK’ya karşı iş birliğini artırmak için çok çalıştığını söyledi.

Johndroe, açıklamasında, ‘’Başkan Bush ile Başbakan Erdoğan arasındaki 5 Kasım görüşmesinin ardından, bunun devamı olarak PKK’nın terörist tehdidiyle mücadele için Türkiye, Irak ve ABD arasındaki iş birliğinin artırılması yönünde çok çalışıyoruz’’ dedi.

/ WASHINGTON

03.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sıcak istihbarata, sıcak operasyon

  Chavez’den tarihî ve tartışmalı referandum

  İsrail ve Filistin’de deprem

  Nejad, KİK zirvesine katılıyor

  Adnan El Duleymi göz hapsinde

  İran ambargoya karşı gıda stokladı

  Benazir Butto boykota katılmıyor

  Büyükler İran’a yaptırımda anlaşamadı

  İngiliz donanması çöküntü halinde

  Singapur’da kanserle savaşan Türk

  1.5 kg mantara 330 bin dolar


 Son Dakika Haberleri