Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Perakendeci yatırıma teşvik edilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, perakende sektörüne gelen yatırımcının 10 yıl yurt içinde kalması, istihdam oluşturması ve yatırım yapmasının sağlanmasını istedi. Palandöken, ‘’Sabah malı getirip akşam parayı transfer etmesinler’’ dedi.

Palandöken, perakende yasa tasarısı, sektörün sorunları ve esnafın beyanname zorunluluğuna ilişkin açıklama yaptı. Perakende sektörünün 150 milyar dolarlık bir hacmi olduğunu vurgulayan Palandöken, bu sektörün yabancı yatırımcının ‘’iştahını kabarttığını’’ söyledi.

Yabancı sermayenin perakende sektörüne yeni bir fabrika ya da yeni bir teknoloji getirmediğini savunan Palandöken, ‘’Adamlar para getirmiyor, parayı götürüyor. Buna (alış veriş sisteminde yenilik) diyorsun. Hükümet bu konuda esnaf ve sanatkarın yanında yer almasın ama karşısında da olmasın’’ dedi.

“EN ÖNEMLİ TALEBİMİZ

KURALLARIN KONULMASI’’

Gelişmiş ülkelerdeki örneklerin Türkiye’de de uygulanmasını istediklerini belirten Palandöken, şöyle devam etti:

‘’Öncelikle meslek gruplarımızda ayrışmaya gidelim. Zaten bu başlamış durumda. Bakkalın satacağı ürünle kuruyemişçinin, kasabın satacağı mallar ayrılmış durumda. Bize uygulanan prosedür büyük mağazalara da uygulansın. Perakende sektörünün en önemli talebi yerli ve yabancı sermaye için kuralların konulması. Sektöre giren yabancıların sermayelerinin 10 yıl süreyle yurt içinde kalması, istihdam oluşturmaları ve yatırım yapmaları sağlanmalı. Sabah malı getirip akşam parayı transfer etmesinler.’’

/ ANKARA

03.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye borç faizi mağduru

  Perakendeci yatırıma teşvik edilmeli

  Çayda özel sektör endişeli

  Kredi kartı ücretleri yasal değil

  ATO’dan kaçak hayvan uyarısı

  Akaryakıta AB standardı

  Meclis 2008 bütçesi için çalışacak

  Maden sahaları görücüye çıktı

  Helâl gıdaya logo teklifi


 Son Dakika Haberleri