Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

ATO’dan kaçak hayvan uyarısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın, Kurban Bayramı öncesinde TÜRKVET Sığır Kayıt Sistemine girmeyen sığır cinsi hayvanların kayda alınması için yıl sonuna kadar ek süre vermesinin, hayvan kaçakçılarına haksız kazanç sağlayacağını savundu.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Türkiye’deki hayvan varlığını kayıt altına almak amacıyla küpeleme sistemi kurduğunu, sığır cinsi hayvanların 31 Aralık 2006’ya kadar TÜRKVET kayıt sisteminde kayda geçirildiğini, bu tarihten sonra da sadece 0-6 aylık buzağıların kayda geçirilmesine devam edildiğini anımsattı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın, 15 Ekim’den itibaren 31 Aralık 2007’ye kadar kayıtsız olan bütün sığır cinsi hayvanların küpelenerek kaydedilmesi için 81 ilin müdürlüklerine genelge gönderdiğini ifade eden Aygün, TÜRKVET veri tabanının bu tarihe kadar açık tutulacağını kaydetti.

Kurban Bayramı öncesinde alınan bu kararın ‘’kaçakçıların ekmeğine yağ süreceğini’’ öne süren Aygün, ‘’Türkiye’de yılda 1 milyon 300 bin ton kırmızı et tüketiliyor. Resmi verilere göre, kesilen hayvanlardan elde etilen et miktarı 400-500 bin ton civarında. Geriye kalan 700-800 bin tonun ise yurt içi kayıt dışı ve yurt dışından kaçakla temin edilen hayvanların kaçak kesimleri ile temin edildiği ortaya çıkmaktadır’’ dedi.

/ ANKARA

03.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye borç faizi mağduru

  Perakendeci yatırıma teşvik edilmeli

  Çayda özel sektör endişeli

  Kredi kartı ücretleri yasal değil

  ATO’dan kaçak hayvan uyarısı

  Akaryakıta AB standardı

  Meclis 2008 bütçesi için çalışacak

  Maden sahaları görücüye çıktı

  Helâl gıdaya logo teklifi


 Son Dakika Haberleri