Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim: Herkes güçlü

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 13. Avrupa Şampiyonası Finalleri kura çekimiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, ''Portekiz son Avrupa Şampiyonasının finalisti ve zor bir rakip. Çek'ler grupları çok iyi geçti. İsviçre hem iyi bir takım, hem ev sahibi. Bu onlar için büyük bir avantaj'' dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri kura çekimiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, zor bir grupta yer aldıklarını belirterek, ''Portekiz son Avrupa Şampiyonasının finalisti ve zor bir rakip. Çek Cumhuriyeti grupları çok iyi geçti. İsviçre hem iyi bir takım, hem ev sahibi. Bu onlar için büyük avantaj olacaktır. Çok zor bir gruptayız. Herkes birincilik için mücadele edecek'' diye konuştu.

2008'DE OLMAMIZ BAŞARI

Türkiye'nin şampiyonada ilk maçını Portekiz ile yapacağının hatırlatılması üzerine ise Terim, ''Teorik olarak her şeyi söyleyebiliriz. İyi başlamamız gerekiyor. Gruplar çekilmeden önce de söyledim, buraya 16 takım geldi. Dünya Kupası'nda gruptan iyi bir sonuçla çıkmak mümkün olabilir. Avrupa Şampiyonası'nda bütün takımlar güçlü. Dünya Şampiyonası'nda bir Arap takımı düşebilir ve onu daha rahat yenebilirsiniz. Onun için şimdiden kesin konuşamayız. Grubumuzda 4 takım da çeyrek final için mücadele edecek. Hayırlısını dilemekten başka diyecek bir şeyimiz yok. Biz her zaman en iyisini yapmayı düşünüyoruz. Bu zaman zaman olmuyor, ama çoğu zaman başarıyoruz. İnşallah çeyrek finale yükseliriz. Burada olmamız bile başarının en büyüğü. Şampiyonada 16 ülke var ve biz en iyilerinden birisiyiz. Galler, İskoçya, İngiltere gibi ülkelerin olmadığı bir yerde Türkiye'nin bulunması ve temsil edilmesi büyük başarıdır'' dedi

TARAFTAR DESTEĞİMİZ VAR

Fatih Terim, şampiyonada Türk taraftarlarının da katkısıyla güzel şeyler yaşamayı ve eğlenmeyi istediklerini söyledi. Terim, Türk taraftarlarının yoğun olmasının büyük avantaj olduğunu belirterek, ''Portekiz ve Çek Cumhuriyeti'nin taraftar sayısı çok fazla değil, bu da bizim avantajımız. Bunu Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda da yaşıyoruz, ama bizim burada asıl amacımız oynamak. İyi oynamak istiyoruz, onun için de başarılı olacağımıza inanıyorum. Takımıma güveniyorum. Diğer takımların hepsini iyi tanıyoruz, ama bu bir Avrupa Şampiyonası. Bu şampiyonada takımlar tanıdığımız gibi karşımıza çıkmıyorlar. Bazen daha da güçlü olabiliyorlar. Onun için bu şampiyona değişik bir şampiyona. Bizim takımımızın zaten bir iskeleti var. Rakiplerimiz de muhakkak değişiklikler olacaktır. Ama Bosna ve Norveç maçları riskin en büyük olduğu zamandı. Bundan sonrası daha kolay olacak diye düşünüyorum'' diye konuştu.

İsviçre'de kamp yeri aramaya başladık

Fatih Terim, şampiyona hazırlıkları için öncelikle Avusturya'yı düşündüklerini, ancak kuradan sonra fikirlerinin değiştiğini belirtti. Kura çekimi sonrasında Avusturya'ya geçeceğini ve kamp yeri bakacağını ifade eden Terim, ''Normalde Avusturya'ya gidiyordum. Zaten her iki ülkeye de rezervasyonlarımızı yaptırmıştık. İsviçre'deki yerleri araştıracağız. UEFA zaten 1 gün öncesinde o şehirde bulunmamızı öngörüyor. İsviçre'de geçmişte çok kamp yaptığımız için sabit bir yer bulmayı düşünüyoruz'' dedi.

04.12.2007


 

Hasan Şaş özür diledi

Tecrübeli futbolcu, kırmızı kart sonrası tartıştığı menajer Turgun'dan özür diledi. Turgun, kendisinin ve futbolcu arkadaşlarının tecrübeli oyuncuyu bu kararından vazgeçireceklerini söyledi. Turgun, Hasan'a kulüpten para cezası verileceğini de belirtti.

Süper Lig'de dün oynadığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmasına rağmen liderliğini sürdüren Galatasaray, hafta sonunda Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, yaklaşık 1 saat süren antrenman öncesinde futbolcularıyla tesislerde yarım saat süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonrasında yapılan idmanda, İstanbul Büyükşehir Belediye maçında 90 dakika forma giyen futbolcular rejenarasyon çalışmasının ardından tesislere gitti. Feldkamp, bir grup oyuncuyla birlikte yan sahaya giderek, burada özel bir antrenman yaptırdı. Sakatlığı geçen Barış Özbek de bu çalışmada yer alırken, sakatlıkları devam eden Ayhan, Mehmet Güven ve Bouzid takımdan ayrı koşu yapmakla yetindiler. Antrenmanı yönetici Haldun Üstünel de takip etti.

HASAN İDMANA ÇIKMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında kırmızı kart gördükten sonra devre arasında Galatasaray'dan ayrılacağını açıklayan Hasan Şaş, antrenmana çıkmadı. Hasan'ın sakat olduğu için antrenmana çıkmadığı ifade edilirken, bu oyuncunun, sabah tesislerde tedavi olduktan sonra MR çektirdiği açıklandı. Hasan'ın kırmızı kart gördükten sonra oyundan çıkarken tartıştığı futbol takımı menajeri Mustafa Turgun, Hasan'ın maçtan sonra kendisini telefonla arayarak özür dilediğini belirterek, ''Biz bu olayı kapattık. Bugün de kendisini görmedim. Sabah tedavi olup MR'a gitmiş'' dedi. Hasan'ı kararından mutlaka döndüreceklerini ifade eden Mustafa Turgun, kendisinin ve futbolcu arkadaşlarının tecrübeli oyuncuyu bu kararından vazgeçireceklerini söyledi. Turgun, Hasan'a kulüpten para cezası verileceğini de belirtti.

NİHAYET İZİN YAPACAKLAR

Galatasaraylı futbolcular, yoğun lig ve Avrupa kupası maçlarının ardından bugün nihayet izin yapacak. Günü dinlenerek geçirecek futbolcular, Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçın hazırlıklarını çarşamba günü basına kapalı olarak yapacakları çift antrenmanla sürdürecek.

04.12.2007


 

Beşiktaş'ın kredisi bitti

Zirve yarışında G.Saray ve Sivas'ın puan kaybettiği haftada Beşiktaş'ın Çaykur Rize'ye takılması camiada üzüntüye yolaçtı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, "Artık ligde puan yitirme kredimiz kalmadı. Kalan 3 maçta puan kaybetmemeliyiz. Bursa'yı evinde yenerek kaybettiğimiz puanları telafi etmek istiyoruz'' dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Çaykur Rizespor karşısında özellikle gol yollarında başarılı olamadıklarını ve kendileri için önemli 2 puanı yitirdiklerini söyledi. Sağlam, sıkıntılı bir dönemin ardından Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ve Olympique Marsilya galibiyetlerinden sonra Çaykur Rizespor'u da yenip, bundan sonra yapacakları Bursaspor ve FC Porto maçları için moral depolamak istediklerini ifade ederek, ''Kazanmak için birçok şeyi yaptık, ama en önemli unsur olan golü bulmakta zorlandık'' dedi.

SON 3 MAÇI KAZANMALIYIZ

Artık ligde puan yitirme kredilerinin kalmadığını dile getiren Ertuğrul Sağlam, ''Kalan 3 karşılaşmada puan kaybına uğramamamız gerekiyor. Artık Bursaspor maçına iyi hazırlanıp, burada kaybettiğimiz puanları orada almak istiyoruz'' dedi. Sağlam, oyuncularının iyi mücadele ettiğini belirterek, ''Golü bulamadık, golü bulmak için çok araştırdık. Ama rakip kalecinin iyi olması, kısmetsizlik ve beceriksizlik gol bulmamızı engelledi'' şeklinde konuştu.

SAKAT SAKAT OYNADILAR

Rakiplerinin puan yitirdiği bir haftada kendileri için güzel bir fırsatı kaçırdıklarını belirten Ertuğrul Sağlam, gol konusunda biraz daha çalışmaları gerektiğini kaydetti. Sağlam, sakatlıktan yeni çıkan İbrahim Toraman ve Koray ile ilgili bir soruya, ''İbrahim Toraman'ın, Marsilya maçında beline aldığı darbe nedeniyle sıkıntısı vardı. Antrenmanlara da katılamadı. Sağolsun fedakarlık yaptı ve ağrılı ağrılı oynadı. Koray da aynı şekilde sakattı. Yine de iyi idare ettiler. İkisi de ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koydu'' diye cevap verdi.

04.12.2007


 

Delgado: Karamsar olmayalım

Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor maçında tek golünü atan Arjantinli futbolcu Delgado, rakipleri karşısında iyi oynadıklarını, ancak kazanamadıklarını söyledi.

Tamamıyla kazanmak için mücadele ettiklerini kaydeden Delgado, ''1-0'dan sonra bir şaşkınlık yaşadık. 1-1'lik skoru bulduk, ancak öne geçecek golü atamadık'' dedi.

Arjantinli futbolcu, şampiyonluk yarışında karamsar olunmaması gerektiğini ifade ederek, ''Önümüzde çok maç var. Geçen sezondan daha kötü durumda değiliz. Bu sezon daha iyiyiz diyebilirim. İyi oynuyoruz, henüz ligin başındayız'' diye konuştu. Beşiktaş'ın devre arasında göndereceği ve alacağı futbolcular konusundaki soruya Delgado, ''Şaşılacak birşey değil bu. Kimileri gider, kimileri gelir'' diye cevap verdi.

Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Üzülmez ise zirveden kopmamak adına Çaykur Rizespor maçına kazanmak için çıktıklarını belirterek, ''İyi oynadık ama 2 puan kaybettik. Liderle aramızda puan farkı önemli değil. Bizim bundan sonraki maçlarda ortaya koyacağımız performans önemli'' derken, gelecek hafta Bursaspor ile yapacakları maçla ilgili olarak da, ''Bu karşılaşma fair-play içinde geçmeli. Bursalı taraftarlar da sağduyulu olmalı. Bizim daha önceki sezonda artniyetli mücadelemiz olmadı. Bu karşılaşmada sorun çıkacağını sanmıyorum'' diye konuştu.

04.12.2007


 

Sivas, liderlik için F.Bahçe-G.Saray derbisini bekliyor

Süper Ligi'nin flaş takımlarından Sivasspor, pazar günü Ankaraspor'a yenilerek lider Galatasaray'ın 1 puan gerisinde kaldı.

Ligin son sıralarında bulunan Ankara karşısında etkili futbol oynayamayan Yiğidolar, bu yenilgiyle ilk yarı hedefini de zora soktu. 31 puanda kalan kırmızı beyazlı ekip, kalan üç maçını da kazanması halinde ancak planladığı 8 puanı toplayabilecek.

Ligin 14. haftasında Ankara'ya 20 yenilen Sivasspor, bu sonuçla başta ataraftarı olmak üzere bütün spor otoritelerini şaşırttı. Maç öncesi Galatasaray ile aynı puanda liderliği paylaşan Sivas, Galatasaray'ın berabere kaldığı haftada tek başına lider olma şansını da kaybetmiş oldu.

Önümüzdeki pazar günü Denizlispor ile oynayacak olan Sivas, ilerleyen haftalarda Galatasaray ve Gençlerbirliği ile maç yapacak. İlk yarı hedefine ulaşmanın tek yolu, kalan 3 maçın da kazanılmasından geçiyor. Sivasspor'un, Galatasaray ile de oynayacak olması düşünüldüğünde bu hedefin zor olduğu ifade ediliyor. Teknik Direktör Bülent Uygun bu hafta Galatasaray'ın Fenerbahçe ile oynayacak olmasının kendileri için büyük şans olduğunu söyledi.

04.12.2007


 

Carlos: Milli takıma geri dönerim

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, Brezilya'nın Globo Televizyonu'na yaptığı açıklamada, Brezilya Milli Takımı'na dönmek istediğini belirterek, ''Deneyimim ve rahatlığımla yardım edebilirim'' dedi.

Geçen Dünya Kupası'nda Brezilya'nın başarısızlığının ardından bir daha milli takım formasını giymeyen 34 yaşındaki yıldız futbolcu Roberto Carlos, ''Eğer Dunga (milli takım teknik direktörü) bana ihtiyaç duyar ve bana telefon ederse, geri dönmeyi düşünebilirim. Fiziksel ve kendime güven açısından iyi durumdayım. Yardımcı olabileceğime inanıyorum'' diye konuştu. Carlos, Dünya Kupası'nın ardından aslında milli takımda devam etmeyi çok istediğini ancak Gilberto ve Keber gibi gençlere yer açmayı tercih ederek ayrılma kararı aldığını söyledi.

04.12.2007


 

İspanyol basını Kerem'i alkışladı

İspanya 1. Basketbol Ligi'nin (ACB) güçlü ekiplerinden Real Madrid'in formasını güyen Türk basketbolcu Kerem Tunçeri, Grupo Begar Leon karşısında gösterdiği performanstan dolayı İspanyol basınından övgü aldı.

Marca gazetesi, Begar Leon karşısında 96-80'lik skorla galip gelen Real Madrid'in sahadaki oyunuyla rakibini ''adeta dövdüğünü'' yazarken, ''Madrid'in yeni bir sopasına Tunçeri rehberlik ediyor'' başlığını attı. 15 dakika oyunda kalan Kerem, 15 sayı, 1 ribaunt ve 2 asist istatistiği ile oynadı.

04.12.2007


 

Magic'i yine Hidayet taşıdı

NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği ve sezona iyi başlayan Orlando Magic, deplasmanda Los Angeles Lakers'ı 104-97 yenerken, milli basketbolcu maçı 14 sayıyla tamamladı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 35 dakika 43 saniye sahada kalan Türkoğlu, takımının Lakers karşısındaki galibiyetinde önemli rol oynadı. Maçı 14 sayı, 8'i savunma olmak üzere 10 ribaunt ve 7 asistle tamamlayan Türkoğlu, son çeyrekteki skorer oyunuyla sahanın etkili oyuncuları arasında yer aldı.

04.12.2007


 

2008'in resmî topu Adidas'tan

UEFA Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın resmi maç topu "EUROPASS", adidas ve UEFA tarafından İsviçre'nin Luzern kentinde gerçekleştirilen törenle tüm dünyaya tanıtıldı.

"adidas EUROPASS"ın yeni dış yüzey yapısı, futbolcuların her türlü hava koşulunda topu en iyi şekilde kontrol etmesini ve yönlendirmesini sağlıyor. Farklı ve ince işlenmiş dış yüzey yapısı ile bir ilk olan PSCTexture teknolojisi, krampon ve top arasındaki uyumu en üst seviyeye taşıyor.

'adidas EUROPASS' adını, Avusturya ve İsviçre'nin ev sahipliği yapacak olduğu şampiyonada, maçların her iki ülkede de oynanacak olmasından ve futbolcuların Euro 2008'de atacağı paslardan alıyor.

04.12.2007


 

Capello İstanbul'dan memnun ayrıldı

Fenerbahçe Kongresi için İstanbul'a gelen ünlü teknik adam Capello Türkiye'den ayrıldı.

Fenerbahçe Kulubünün düzenlediği Spor ve Bilim Kongresine katılmak için Ali Koç'un davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ünlü teknik drektör Capello, Türkiye'den ayrılmadan önce işadamı Celalettin Bilgiç ve ailesi ile birlikte Arşipel'de bir de yemek yediler. Capello, eşinin ve kendisinin Türkiye'de olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, Fenerbahçe'nin düzenlediği Spor ve Bilim Kongresi'nin de Türk futbolu ve kendisi için iyi bir çalışma olduğunu söyledi.

04.12.2007


 

Haftanın en kârlısı Fenerbahçe

Turkcell Süper Lig'in 14. haftasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni konuk eden Galatasaray, son dakikada Ümit Karan'ın ayağından bulduğu golle 2-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı puanını 32'ye çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Ankaraspor deplasmanından beklenmedik bir biçimde 2-0'lık yenilgiyle ayrılan Sivasspor ise 31 puanda kaldı ve ikincilikteki yerini korudu.

Haftanın son maçında Çaykur Rizespor'u konuk eden Beşiktaş da 1-0 yenik duruma düşmesine karşın 72. dakikada Delgado'nun mükemmel golüyle maçta eşitliği sağladı ve sahadan 1 puanla ayrıldı. Bu sonuçtan sonra puanını 25'e çıkaran Beşiktaş, 4. sırada kalırken, Denizlispor'u 1-0 yenmeyi başaran Fenerbahçe ise 28 puanla üçüncü sırada yer aldı.

18 golün atıldığı Süper Lig'in 14. haftasında 4 maçı ev sahibi ekip kazanırken, 2 karşılaşmada ise deplasman takımları sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. 3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Gençlerbirliği-Trabzonspor : 2-1

Konyaspor-Ankaragücü : 1-0

Kasımpaşa-Bursaspor : 0-2

Denizlispor-Fenerbahçe : 0-1

Kayserispor-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor : 1-1

Vestel Manisaspor-Gaziantepspor : 1-0

Ankaraspor-Sivasspor : 2-0

Galatasaray-İstanbul B.şehir Bld. : 2-2

Beşiktaş-Çaykur Rizespor : 1-1

15. HAFTANIN MAÇLARI

7 Aralık Cuma: Bursaspor-Beşiktaş. 8 Aralık Cumartesi: Çaykur Rizespor-Kayserispor, Ankaragücü-Kasımpaşa, Fenerbahçe-Galatasaray. 9 Aralık Pazar: Konyaspor-Vestel Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Gençlerbirliği, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Ankaraspor, Sivasspor-Denizlispor, Trabzonspor-Gaziantepspor.

Seyhan ŞENTÜRK

04.12.2007


 

Kalli'nin yanlışı

İstanbul B.B. karşısında ilk yarıdaki Galatasaray sıradan bir Anadolu takımı hüviyetindeydi. Korkak, kimliksiz, rakibini gol yememek amaçlı kontrol düşüncesinde bir takım. Buna rağmen G.Saray iki farklı geriye düşen taraftı. İkinci yarıda ise tamamen farklı olan bir G.Saray izledik. Rakibi boğan ve tek kale oynayıp skoru lehine çevirme düşüncesinde bir G.Saray vardı sahada. Hatta 80. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen neticeyi beraberliğe taşımayı becerdiler..

Kalli"nin maçtan sonra, Perşembe günkü yorgunluktan bahsederek, ilk yarıdaki kötü oyuna mazeret üretme girişimini dil sürçmesi olarak kabul etmek lazım. Zira Kalli'nin bahsettiği yorgunluk maçın ilk yarısında değil maçın ikinci yarısında görülmeliydi. Halbuki tersi bir durum söz konusuydu. İkinci yarıda sadece Nonda'nın girmesi mi etkili oyunun tek sebebiydi. Tabiki hayır..

İlk yarıda futbolcularda anormal bir konsantre eksikliği vardı. İkincisi Kalli'yi bazen anlayamıyoruz. Neden maçın başında takımını ikinci yarıda oyuna başlattığı tertip ve düşünceyle başlatmadı? Dolayısıyla kaybedilmeyecek iki puan gitti. G.Saray tempolu başlamayıp, oyunu forse etmediği zaman hep sıkıntıya düşüyor. Tabiki rakibin oyun analizini yapıp onuda nazara alarak oynayacaksınız. Ama büyük takımlar ağırlıklı olarak kendi oyun felsefesini sahaya yansıtanlardır.. Eğer oyun planlamanız tamamen rakibe göre şekilleniyorsa büyüklüğünüzden bahsetmek söz konusu olamaz. İstanbul B.B karşısında iki farklı G.Saray izledik. İlk yarıda rakibin, ikinci yarıda kendisinin oyun felsefesine göre oynayan G.Saray.

Said OKUR

04.12.2007


 

Anlamak zor..

Bu Beşiktaş’ı anlamak ta, anlatmak ta zor. En kötü zamanında Marsilya’yı yen, sonra gel ligde son sıralardaki Rize'ye takıl. Üstelik Sivas ve G.Saray’ın puan kaybettiği bir haftada rakiplerine yaklaşma şansın varken.

Taraftarının desteği ve baskılı oyuna rağmen Rizespor Baki ve Rüştü’nün ortak hatası ile öne geçti. Delgado attığı muhteşem golle beraberliği sağladı ama puan kaybını önleyemedi. Kapanan takımlara karşı zorlanan Beşiktaş'ta Nobre ve Bobo'nun etkisizliğine, Mehmet Sedef’ in de yetersizliği eklenince 2. bir gol kaydına muvaffak olunamadı.

Kaleye şut atmayan, korner ve frikikleri etkili kullanamayan bir takım nasıl gol atacaktı ki zaten. Tello’nun eksikliği fazlasıyla hissedilirken, Batuhan ve İbrahim Akın değişiklikleri yerine Higuain oyuna alınabilirdi. Ertuğrul Sağlam’ı eleştirmek için belki erken ama şu açığa çıktı ki, oyuna müdahelelerde geç kalıyor. Takım oyun disiplininden koptuğu zamanlarda gerekli uyarıları yapmıyor, ya da uyarıları dikkate alınmıyor. Türkiye Kupasında Rize'den kontratak golü yiyen Beşiktaş, lig mücadelesinde de aynı şekilde gol yiyorsa burada biraz düşünmek lazım.

Cuma günkü Bursa maçı Beşiktaş’ın şampiyonluktaki iddiasını ortaya koyacak. Kaybedilirse işler zora girecek, kazanılırsa belki bu haftaki kayıp telafi edilebilir. Bu arada hakem Zafer Önder İpek’e bir sorum var. Avantaj kuralı nedir, hangi hallerde kullanılır? Bunu öğrenmek ve bilmek istiyoruz.

Nidai PAKSOY

04.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri