Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Köşke o notu kim gönderdi?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Bir rektör ataması yaptım, YÖK’ten sadece 3 ismin bulunduğu bir dosya geldi. Yanında da bir ihbar notu vardı. İsimlerden biri için ‘Eşi kara çarşaflıdır’ deniyordu. Ama adam evlenmemiş” açıklamasına cevap veren YÖK, “adayların kısa akademik öz geçmişleri dışında kesinlikle bir bilgi, belge ya da not gönderilmediğini” bildirdi. Açıklama, “YÖK’e o notu kim gönderdi?” sorusunu gündeme getirdi.


Çocuklara işkence ve kötü muamele

Esenyazı köyündeki okulun açılışı için dondurucu soğukta düzenlenen törende, 5-6 yaşındaki çocukların, içlerinden biri bayılıncaya kadar saatlerce bek

İlkelliğe suç duyurusu

Adana’nın Kozan ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen yarışmada birinci olan Kozan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tehvide Kütük’ü


  Bütçe maratonu başlıyor

TBMM Genel Kurulunda, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının görüşmeleri bugün başlayacak.


  301’de iyileşme var, ama madde değişmeli

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK’nın 301. maddeden hem açılan dâvâ sayısında hem de açılan davalardaki beraat oranlarında önemli iyileşmeler görülmesine rağmen maddede bir değişiklik yapılmasında yarar olduğunu kaydetti.


  Irkçılığa karşı hutbe okunacak

Terör bahanesiyle etnik düşmanlığın körüklendiği bir ortamda hutbelerden kardeşlik vurgusu yapılacak. Bu haftaki Cuma hutbesinde insan hak ve hürriyetleri işlenecek.


  AKP, acı tabloyu sadece seyrediyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu, başörtüsü yasağını çözemeyen hükümeti eleştirerek, “Tek başına iktidar olmasına rağmen AKP iktidarı bu acı tabloyu sadece seyretmektedir” dedi.


  Camiler dinî özgürlüğün ifadesi

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, “Camiler Almanya’daki din özgürlüğünün ifadesidir. Önyargılar, kaynağında başından itibaren diyalog arandığı takdirde ortadan kaldırılabilir” dedi.


  Eski TRT yöneticilerine dâvâ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski TRT Genel Müdürü Yücel Yener ile TRT’nin 5 eski yönetim kurulu üyesi hakkında, “görevi kötüye kullandıkları’’ iddiasıyla, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis talebiyle dâvâ açtı.


  Babasının projelerini oğlu gerçekleştirecek

Isparta’nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında vefat eden Doç. Dr. İskender Hikmet’in 13 yaşındaki oğlu Burak Hikmet, ‘’Bilim adamı olup, babamın üzerinde çalıştığı projeleri devam ettireceğim’’ dedi.


  Eruh'ta 2 terörist öldürüldü

Siirt’in Eruh ilçesinde düzenlenen operasyonda, 2 terörist ölü ele geçirildi. Güvenlik güçlerince terör örgütü PKK’ya yönelik olarak Yassıdağ Körüklükaya mevkii kırsalında düzenlenen operasyonda, 2 teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi.


  Toplu taşımada öğrenciye indirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesince, öğrencilerin toplu taşıma araçlarındaki aktarma ücretlerinde yüzde 50 indirim yapıldı.


  Kaçak operasyonu

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde yakalanan 255 kaçak arasında bulunan 17 Türk, serbest bırakıldı.


  Irgat çocuklar ABD’de ders konusu oldu

ABD’nin dünyaca ünlü üniversitelerinden Harvard ve Preston’da kürsüsü bulunan Prof. Dr. Marlaine Lockheed, pamuk tarımında çalışan çocukların okula kazandırılması için Adana’da gerçekleştirilen projeyi öğrencilerine ‘’ders’’ olarak anlatacak.


  Doğu Anadolu'da kutup soğukları

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 19 dereceyle Ağrı’da ölçüldü.


  Uluslar arası İzcilik Şûrâsı Bağcılar’da gerçekleştirildi

Bağcılar Belediyesi’nin gönüllü kulüplerinden olan ve yıl boyunca çok sayıda faaliyet gerçekleştiren İzci Kulübü, ilk defa uluslar arası bir şûrâ gerçekleştirdi.


  Kyoto için karar tamam ama imza zamanı belirsiz

Bölgesel Çevre Merkezi (REC Türkiye) İklim Değişikliği Proje Yöneticisi Yunus Arıkan, ‘’Türkiye’nin tartışması, Kyoto Protokolü’nü imzalayıp imzalamamak değil. Protokolü imzalamanın zamanlaması, nasıl olacağı tartışılıyor’’ dedi.


  Diyarbakır’a ILS cihazı kuruluyor

Sisli havalarda uçuşların sık sık iptal edildiği Diyarbakır Havaalanı’na bu ay Aletli İniş Sistemi (Instrument Landing System-ILS) cihazı kurulacak.


  Atlar artık şahlanmıyor

Türkleri yüzyıllarca savaşlarda zaferlere taşıyan atlar, şimdi teknolojiye yenik düştükleri için artık Anadolu bozkırlarında başı boş dolaşıyor.


  İstanbullu uykusuz, İzmirli şeker hastası

İnternette arama motorları arasında en fazla kullanılan Google’da sağlık sorunlarıyla ilgili yapılan aramalarda illere göre değişim dikkat çekiyor.


  İnternette dolaşırken sağlığınızdan olmayın

Uzmanlara göre, internette dolaşmanın 2 özelliği ergonomik kolaylığı da beraberinde getiriyor.


  Yağışlardaki azalma, en fazla Ege’yi etkiledi

Türkiye genelinde son bir yıl içinde yağışlardaki azalma, en fazla Ege Bölgesini etkiledi. Yağışlar, Ege Bölgesinde bir önceki yıla göre yüzde 44 azalırken, Ege’yi yüzde 40 ile Marmara, yüzde 17 ile İç Anadolu bölgeleri izledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri