Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Putin’den hileli ve şaibeli seçim

Uluslararası gözlemciler, Rusya’da dün yapılan parlamento seçimlerinin adil olmadığını ve Avrupa’nın demokratik standartlarını karşılamadığını açıkladı. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) Başkanı Goran Lennmarker, düzenlediği basın toplantısında, ‘’Pazar günü yapılan seçimler bizim standartlarımızın ve taahhütlerimizin bir çoğunu karşılayamadı’’ dedi.


Chavez Putin’den demokrat çıktı

Venezuela’da halk, Devlet Başkanı Hugo Chavez’in kendisine geniş yetkiler sağlayacak anayasa reformuna “hayır” dedi. Ulusal Seçmi Konseyi’nden yapılan

Sarkozy, Cezayir’de istenmeyen adam

Fransız basını, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin bugün başlayacak Cezayir ziyaretinin “gergin ortamda yapılacağı” yorumunda bulundu.


  Pakistan’da medresede patlama

Pakistan’ın güneybatısındaki Belucistan’da bir medresede meydana gelen patlamaya, bir Afgan mültecinin geceyi geçirdiği odaya yerleştirilen bombanın neden olduğu bildirildi.


  Şerif kardeşlere seçim yasağı

Pakistan’da, sürgünden dönen eski başbakan Navaz Şerif’in, 8 Ocak’ta yapılacak genel seçimlere adaylığı, seçim komisyonu tarafından reddedildi.


  Sünnî milletvekillerinin boykotu sona erdi

Irak’ta Sünnî Uyum Cephesi milletvekillerinin, liderleri Adnan El Duleymi’nin evinde göz hapsine alınmasını protesto için başlattığı meclis boykotu sona erdi.


  BM: KKTC’ye izolasyonlar kaldırılmalı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin BM Kıbrıs Barış Gücü (UNFICYP) ile ilgili raporu, önümüzdeki günlerde BM Güvenlik Konseyi’ne sunulacak.


  64 yaşında ilk çocuğunu doğurdu

Almanya’nın Bavyera eyaletinde, 64 yaşındaki bir kadının ilk çocuğunu doğurduğu ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


  Oyunu uzaydan kullandı

Rus kozmonot Yuri Maleşenko, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Duma seçimleri için oy verdi.


  Peygambere hakaret eden İngiliz affedildi

Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in, Sudan’da bir oyuncak ayıya “Muhammed” adını verdiği için Hz. Muhammed’e hakaret ettiği gerekçesiyle 15 gün hapis yatmasına ve sınır dışı edilmesine karar verilen İngiliz öğretmeni affettiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri