Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Unakıtan: Bütçede Maastricht kriterini yakaladık

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AB standartlarına göre hesaplanan borç stokunun GSMH’ye oranının yüzde 60’ların altına inmesiyle Maastricht kriterinin yakalandığını belirterek, bunun borç yükündeki kırılganlığın kalktığının diğer bir ispatı olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, önümüzdeki dönemde en önemli önceliklerinin işsizliğe çare bulmak olacağını belirterek, ‘’İstihdam odaklı sürdürülebilir bir büyüme çerçevesinde nitelikli insan kaynaklarının yetiştirilmesini, istihdam imkanlarının geliştirilmesini, işsizliğin azaltılması ile işgücü piyasasının etkinleştirilmesini sağlayacağız ve kalitesini artıracağız’’ dedi.

Unakıtan, 2008 yılı bütçesi TBMM Genel Kuruluna sunuş konuşmasında, ‘’Bizden önce iyi hazırlanmayan ve idare edilmeyen bütçeler yüzünden ülkemiz krizlere girdi ve bunun bedelini de yüksek faiz olarak ödedi, ödemeye de devam ediyor’’ diye konuştu. Unakıtan, 2002 yılında bütçe açığının Gayri Safi Milli Hasılaya (GSMH) oranının yüzde 14,6 olduğunu, geçen yıl bu oranın yüzde 0,8 olarak gerçekleştiğini ifade ederek, ‘’Bu yılı da hedeflenenin altında bir açıkla kapatacağımızı tahmin ediyoruz. Bu ne demektir? Bu, Maastricht kriterlerine uyum konusunda fevkalâde başarı gösterdiğimizi, bu kriterleri bütçe açıkları yönünden sağlamış bir ülke olduğumuzu ifade etmektedir’’ şeklinde konuştu. Dünya ekonomisinin bir belirsizlik dönemi içinde bulunduğunu, ileride ne olacağını tahmin etmenin güç olduğunu belirten Unakıtan, şöyle devam etti: ‘’Piyasalardaki bu gibi dalgalanmalara karşı bizim gibi ülkelerin yapması gereken, yapısal reformlara, mali disipline ve özelleştirmelere devam etmektir. Bunun formülü budur.’’ Unakıtan, cari açıkla ilgili olarak da’’cari açığın sürdürülebilirliği hususunda mevcut durumda bir riskin olmadığını belirtmek isterim’’ dedi.

/ ANKARA

05.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyon niye arttı?

  Unakıtan: Bütçede Maastricht kriterini yakaladık

  MB: Enflasyon görünümü olumsuz değil

  Yalçındağ: Yüzde 7,5 büyüme çok daha zor olacak

  Bakan Çağlayan’dan “çek” uyarısı

  İşçi ve memurlar aile bildirimi verecek

  Tarımda radikal kararlar alınacak

  Electro World, İstanbul mağazasını açıyor

  Numara taşımada engel kalmadı


 Son Dakika Haberleri