Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Üniversitede çözmek yetmez

Sağlık-İş Başkanı Mustafa Başoğlu, insanların istedikleri ortamda başörtüsünü takabilmeleri gerektiğini belirterek, “Başörtüsünü sadece üniversitelerde çözmek yetersizdir. Yeni anayasada bu sorun hem okuyan hem de çalışan insanlar için çözülmelidir. İnsanlar başörtüsünü istedikleri ortamda takabilmelidirler” diye konuştu.

Sivil anayasa çalışmaları dolayısıyla başörtüsü yasağının kaldırılması konusunda çalışmalar yapan Sağlık-İş Sendikası, Memur-Sen ve Kamu-Sen üyesi sendikalarla konuyla alakalı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, öncelikle başörtüsü yasağının sadece üniversitede çözülmemesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Sivil Anayasa dolayısıyla ülkenin sırtında bir kambur olan başörtüsü yasağının kaldırılacağını düşünen çevreler, bunun gerçekleşmemesi ya da en az zararla bu işi kapatmak için olmadık yollara başvuruyorlar. Onlara göre yalnız üniversitede okuyanlar için başörtüsü yasağı kaldırılmalı ama bundan daha fazlası yapılmalı, okurken de çalışırken de insanlar başörtüsünü istedikleri ortamda takabilmelidirler.”

“TELEFONLA ARAMAK YETMEZ”

Adana’nın Kozan ilçesi ve Rize’de başörtülü öğrencilere karşı yapılan haksızlıklara değinen Başoğlu şöyle devam etti:

“Kozan ve Rize’de iki İmam-Hatip Lisesi öğrencisinin maruz kaldıkları olayda ödül kazanan öğrencilerin sırf başörtülü oldukları için ödülleri verilmediği gibi toplumun önünde rencide edilmişlerdir. Ayrıca askerin sivile emir verme hakkı yoktur. Kozan’da binbaşının emrini dinleyen kaymakam ve Milli Eğitim Müdürü’nün görevden alınması gerekmektedir. Başbakan’ın haksızlığa uğrayan öğrencileri telefonla araması yetmez, arkalarında halkın desteği gücü ve anayasayı değiştirebilecek hakları varken gerçek bir sivil anayasa yapıp, başörtüsü yasağını kökten çözmelidirler.”

“BAŞÖRTÜSÜ TAKMAK SUÇ GİBİ

GÖSTERİLMEK İSTENİYOR”

Bazı gazetelerde yayınlanan başörtüsü araştırmalarının, başörtüsü takmanın suç gibi gösterilmeye çalışma amacında olduğunu belirten Başoğlu, “Bazı gazetelerde yayınlanmakta olan kaç kişi başını örtüyor araştırmalarının üzerine kadınlar, ‘Niçin, ne zaman, kimin baskısıyla başını örttün?’ diye hesaba çekilmekte ve ‘zorla başımı örttüm’ dedirtinceye kadar sorular devam etmektedir. Türkiye bağımsız bir ülkedir. İsteyen başını örter, isteyense açar. Hiç kimse ‘başını niçin açtın?’ diye soru sormuyor. Başörtülüleri adeta vebalı gibi muameleye tabi tutan çevreler, insanlarımızı rencide ediyor. Sanki suçlu arar gibi araştırma yapanların ve ‘bakın bunlar da suç işlediler’ diye topluma anlatmaya çalışmak her şeyden önce Türk kadınına hakarettir, artık bu anlayıştan vazgeçilmelidir.” diye konuştu.

GÜNDOĞDU: ANAYASAMIZ ÇAĞDAŞ DEĞİL

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da meşruiyet debisi yüksek bir anayasa yapılması gerektiğini belirtti. Gündoğdu, “Bizim anayasamız çağdaş bir anayasa değildir. Çağdaş olmayan anayasalar da özgürlük ve insan haklarını ihmal etmektedirler. Bize meşruiyet debisi yüksek bir anayasa gerekmektedir. Yeni anayasa tartışmalarını başörtüsü tartışmalarına indirgemeyelim fakat bu da temel bir hak olduğundan unutulmamalı, çözümü anayasada ihmal edilmemelidir” şeklinde konuştu.

Cemil YÜZER / ANKARA

05.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Üniversitede çözmek yetmez

  Operasyon devam ederken

  AB standartları üyelikten önemli

  Türkiye’nin, AB’ye üye olması şart

  Önemimiz gelecek yıllarda artacak

  CHP işçisiyle anlaşamadı

  “Kürt sorunu” hepimizin sorunu

  Özdabak’ın karikatürü gündemde

  Uçağın enkazı toplanıyor

  Amacımız, işsizliği yok etmek

  Bayram biletleri tükendi

  Marmaray’da 5. tüp tünel suya indirildi

  DP Kongresi 6 Ocak'ta, Cindoruk Genel Başkan adayı

  Öcalan’ın avukatlarına 5’er yıl istendi

  6 kanun yürürlükte

  Afrika’nın birliğe ihtiyacı var

  Yüksekokul mezunları da kısa dönem askerlik yapsın

  Arıduru hakkında inceleme

  Suç şebekesine şafak baskını

  Kuraklık göçleri kapıda

  Sarıkamış Şehitleri için hatıra ormanı kurulacak

  Alevler bir camiyi yuttu

  Trafiğe bisikletli çözüm

  Köy yollarına parke taşı

  Nezle ve gripte antibiyotik kullanımı yanlış

  Öğrencilere internetten takip


 Son Dakika Haberleri