Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Trafiğe bisikletli çözüm

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, “Toplu taşıma ve bisikletle ulaşıma ilginin artması, ilçemizde çok önemli bir trafik rahatlamasına neden olacaktır’’ dedi.

Antalya’nın Alanya ilçesinde, belediye tarafından bisiklet parkları oluşturularak, isteyenlerin ücretsiz bisiklete binmesi sağlanacak. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, yaptığı açıklamada, ilçede oluşturulacak bisiklet parkı için bütün hazırlıkların tamamlandığını, Perşembe günü, sistemin kurulmasına ilişkin ihalenin gerçekleştirileceğini söyledi. İlk etapta 150 bisikletle projeyi hayata geçireceklerini anlatan Sipahioğlu şöyle konuştu: ‘’Projeye göre ilçenin 20, duruma göre daha fazla da olabilecek noktasına bisiklet parkı kuracağız. Bu parklarda, yine bölgenin yapısına göre 3-5 belki daha fazla bisiklet bulundurulacak. Bu parklarda kilitli duracak bisikletler, isteyenler tarafından alınacak. Bisikleti alan kişi, nereye gitmek istiyorsa gidecek ve gittiği yerin en yakınındaki parka bisikleti, aldığı şekliyle park edecek. Böylece insanlar, yürüyerek çıktığı yoluna bisikletle devam edebilecek. İstediği yerde de bisikleti bırakarak yürüyebilecek.’’

Sipahioğlu, bisiklete binmek isteyenlerin, belediyeden kart alması gerektiğini, bu kartın bisiklet parklarındaki kilidi açma imkânı sağlayacağını belirterek, kartların aylık ya da yıllık çok küçük ücretlerle verileceğini bildirdi. Para almaktaki amaçlarının asla kazanç sağlamak olmadığının altını çizen Sipahioğlu, kart sahiplerinin belirli bir sorumluluğu taşıması amacını taşıdıklarını vurguladı.

PROJE TÜRKİYE’DE İLK

Uygulamanın, Türkiye’de ilk olacağını kaydeden Hasan Sipahioğlu, şöyle devam etti: “Bu uygulama çok sayıda Avrupa ülkesinde var. İnsanlara büyük kolaylık sağlayan bu uygulama ile hem trafik yoğunluğunu azaltmayı, hem de insanların spor yapmasını sağlamayı hedefliyoruz. Gereksiz yere özel araçlarıyla şehir içinde dolaşmak zorunda kalan çok sayıda vatandaşımızın, araçlarını kullanmak yerine bisiklete yöneleceğini düşünüyoruz. Toplu taşıma ve bisikletle ulaşıma ilginin artması, ilçemizde çok önemli bir trafik rahatlamasına neden olacaktır.’’ Belediye Başkanı Sipahioğlu, Perşembe günü yapılacak ihalenin ardından kısa sürede parkların oluşturularak bedava bisiklet uygulamasını başlatacaklarını kaydetti.

/ ALANYA

05.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Üniversitede çözmek yetmez

  Operasyon devam ederken

  AB standartları üyelikten önemli

  Türkiye’nin, AB’ye üye olması şart

  Önemimiz gelecek yıllarda artacak

  CHP işçisiyle anlaşamadı

  “Kürt sorunu” hepimizin sorunu

  Özdabak’ın karikatürü gündemde

  Uçağın enkazı toplanıyor

  Amacımız, işsizliği yok etmek

  Bayram biletleri tükendi

  Marmaray’da 5. tüp tünel suya indirildi

  DP Kongresi 6 Ocak'ta, Cindoruk Genel Başkan adayı

  Öcalan’ın avukatlarına 5’er yıl istendi

  6 kanun yürürlükte

  Afrika’nın birliğe ihtiyacı var

  Yüksekokul mezunları da kısa dönem askerlik yapsın

  Arıduru hakkında inceleme

  Suç şebekesine şafak baskını

  Kuraklık göçleri kapıda

  Sarıkamış Şehitleri için hatıra ormanı kurulacak

  Alevler bir camiyi yuttu

  Trafiğe bisikletli çözüm

  Köy yollarına parke taşı

  Nezle ve gripte antibiyotik kullanımı yanlış

  Öğrencilere internetten takip


 Son Dakika Haberleri