Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bayram biletleri tükendi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi şehirlerarası otobüs seferlerinde biletlerin tamamına yakınının satıldığı, talebi karşılamak için ek seferlerin hizmete konulduğu bildirildi.

Tüm Otobüsçüler ve İşletmeciler Federasyonu (TOFED) Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, yaptığı açıklamada, bayram öncesi şehirlerarası ulaşım yoğunluğunun ‘’toplumun maneviyatıyla ilgili’’ olduğunu belirtti.

Uzun yıllardır sektörde faaliyet gösterdikleri için bayramlarda yaşanan yoğunluğa alıştıklarını bildiren İlgin, şöyle dedi: ‘’Kurban Bayramı öncesinde biletlerin tamamına yakını satıldı. Bazı firmalar yeni talepler karşısında ek sefer koyma yoluna gitti. Bize gelen bilgiler, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler için konulan ek seferlerin de talebi karşılamadığı yönünde. Her bayram öncesi gibi bu bayram da durumun böyle olacağı belliydi. Vatandaşlarımız biletlerini gidiş-dönüş alırlarsa dönüş yolunda mağdur olmazlar.’’

“KORSAN FİRMALARA DİKKAT’’

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs sayısının 3 bin ile 5 bin arasında olması gerektiğini ancak sayının bugün 11 bin olduğunu belirten İlgin, sektörde kayıtlı otobüs sayısı kadar yetki belgesine sahip olmayan ya da korsan otobüsün de bulunduğunu kaydetti.

Yolcu sayısının fazla olduğu bayramlar, üniversite kayıtları ve asker sevkiyatları dönemlerinde hattaki mevcut otobüslerin talebi karşılamakta zorlandığını vurgulayan İlgin, şunları kaydetti: ‘’Yoğunluğu ve açığı fırsat bilen kişi ve firmalar hiçbir yetki belgesine ve donanıma sahip olmadan şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapıyor. Bunun önlenmesinde yetkililer kadar vatandaşlarımıza da sorumluluklar düşüyor. Vatandaşlar D1 ve D2 Yetki Belgesi olan firmalarla yolculuk yapsınlar. Bunun için de biletlerini mahalle aralarındaki adı bilinmedik firmalar yerine, bildikleri firmaların şubelerinden ya da otogarlardan alabilirler.’’

D1 VE D2 YETKİ BELGESİ

Ulaştırma Bakanlığınca, D1 Yetki Belgesi, belirli bir ücret ve zaman tarifesine göre otobüs ile düzenli yolcu taşımacılığı yapanlara veriliyor. D2 Yetki Belgesi ise belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre arazi seferi düzenleyerek taşımacılık yapanlara ve önceden gruplandırılmış yolcuları bir hareket noktasından alıp aynı hareket noktasına götürmek veya getirmek suretiyle taşımacılık yapanlara düzenleniyor.

/ AYDIN

05.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Üniversitede çözmek yetmez

  Operasyon devam ederken

  AB standartları üyelikten önemli

  Türkiye’nin, AB’ye üye olması şart

  Önemimiz gelecek yıllarda artacak

  CHP işçisiyle anlaşamadı

  “Kürt sorunu” hepimizin sorunu

  Özdabak’ın karikatürü gündemde

  Uçağın enkazı toplanıyor

  Amacımız, işsizliği yok etmek

  Bayram biletleri tükendi

  Marmaray’da 5. tüp tünel suya indirildi

  DP Kongresi 6 Ocak'ta, Cindoruk Genel Başkan adayı

  Öcalan’ın avukatlarına 5’er yıl istendi

  6 kanun yürürlükte

  Afrika’nın birliğe ihtiyacı var

  Yüksekokul mezunları da kısa dönem askerlik yapsın

  Arıduru hakkında inceleme

  Suç şebekesine şafak baskını

  Kuraklık göçleri kapıda

  Sarıkamış Şehitleri için hatıra ormanı kurulacak

  Alevler bir camiyi yuttu

  Trafiğe bisikletli çözüm

  Köy yollarına parke taşı

  Nezle ve gripte antibiyotik kullanımı yanlış

  Öğrencilere internetten takip


 Son Dakika Haberleri