Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Yerebatan’ın 1.111.111’nci ziyaretçisine ödül

İstanbul’un önemli tarihi mekânlarından İBB Kültür A.Ş tarafından işletilen Sultanahmet’teki Yerebatan Sarnıcının, bu yılki 1.111.111’inci ziyaretçisi ödüllendirildi. İlk kez verilen bu ödülü Japon turist Tsubakihara Kana aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından işletilen Yerebatan Sarnıcı’nın 1.111.111’inci ziyaretçisi Japon turist Tsubakihara Kana oldu. 27 kişilik grupla birlikte Sarnıca gelen Kana, biletini aldığı sırada Kültür A.Ş çalışanları ve gişe görevlileri tarafından alkışlandı.

Önce çok şaşıran, durum kendisine anlatılınca da çok mutlu olan 23 yaşındaki Japon turist, İstanbul’a ilk kez geldiğini belirterek, ‘’Şimdiye kadar gördüğüm şehirlerin en güzeli’’ dedi.

Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan Tsubakihara Kana’yı tebrik ederek, “Sultan II. Abdülhamit Han İstanbul Fotoğrafları” kitabını hediye etti.

Nevzat Bayhan, yaptığı açıklamada, ilk defa Yerebatan Sarnıcı’na bir yıl içerisinde gelen ziyaretçi sayısının bir milyonu aştığını ifade ederek, ‘’Bir milyon genelde herkesin kutladığı bir sayı. Biz İstanbul’un ruhu ve tarihine de uygun bir sayıyı kutlayalım istedik. 7 tepeli şehirde her bir tepeye bir birincilik gelsin düşüncesiyle 1.111.111’i seçtik. Hem değişik bir sayı, hem de 7 tepeyi simgelemesi açısında 1.111.111 önem taşıyor. O da Japon bir turiste denk geldi. Bu da gösteriyor ki İstanbul’a ciddi bir talep var. İstanbul bir marka ve bu markayı görmek isteyenlerin büyük çoğunluğu da Yerebatan Sarnıcı’na da geliyor’’ dedi. Son zamanlarda İstanbul’un trendinin yükselmesinin ziyaretçi sayısına da yansıdığına işaret eden Bayhan, bu durumun, İstanbul tanıtımlarının da amacına ulaştığını gösterdiğini belirtti.

Bayhan, 1.111.111’inci Japon turiste çok anlamlı bir hediye verdiklerini belirterek, hediyenin Abdülhamit Han arşivlerinden albüm olarak hazırlanan ve büyük bir beğeniyle piyasada talep edilen en güzel prestij kitaplarından biri olduğunu dile getirdi.

Japon turistin İstanbul’da bulunduğu süre içinde bir akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki BELTUR’un işlettiği köşklerden istediğinde bir akşam yemeği yiyebileceğini anlatan Bayhan, ayrıca bir sene boyunca Türkiye’ye her geldiğinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait mekânları ücretsiz gezebilme şansını elde ettiğini söyledi.

06.12.2007


 

“Peygamberimizin (asm) örnek ahlâkı”nda buluştular

İlahiyatçı Ramazan Aydemir’in verdiği “Peygamberimizin örnek ahlâkı” konulu seminer, Ankara Pursaklar’da hizmete giren AsyaNur Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Peygamberimizin “Benim bildiğimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız” hadisini hatırlatan Aydemir, davranışlarımızın yerinde, zamanında ve dozajında olması gerektiğini söyledi.

Sünnet-i seniyeye ittibanın anlatıldığı seminerde peygamberimizin ilme büyük değer verdiğini, insanlara ince bir ruhla davranılması gerektiğini, kanaat ve iktisadın çok önemli olduğunu vurgulayan Ramazan Aydemir, hayatımızda pusula hükmünde olan sünnet-i seniyeye uyulmanın ehemmiyetli olduğunu söyledi.

Peygamberimizin “Benim bildiğimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız” hadisini hatırlatan Aydemir, davranışlarımızın yerinde, zamanında ve dozajında olması gerektiğini söyledi. İktisat-cömertlik denkleminde Peygamberimizin tam bir örnek şahsiyet olduğunu vurgulayan Aydemir, seminerinin son kısmında ise Peygamberimizden övgüyle bahseden yabancı ilim adamlarından örnekler sundu.

Hikmet VAPUR

06.12.2007


 

Koç’tan Mevlânâ programı

Mevlana’nın doğumunun 800. yılı sebebi ile 2007 yılının UNESCO tarafından Mevlânâ yılı ilan edilmesi çerçevesinde, Koç Üniversitesi Mevlânâ’yı anmak için iki ayrı faaliyet gerçekleştirecek.

Faaliyetlerin ilki, 07 Aralık Cuma günü Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Oditoryumu’nda, Mevlânâ’yı Anma Sempozyumu ile başlayacak. Açılış konuşmasını Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attila Aşkar’ın gerçekleştireceği sempozyumda, Koç Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hülya Durudoğan’ın moderatörlüğünde, Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi ve İstanbul Türk İslâm Eserleri Müzesi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Boğaziçi Üniversitesi, Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Stephen Voss’un panelist olarak katılacağı Mevlânâ ve Felsefe konulu bir oturum gerçekleştirilecek. Oturumda Koç, Galatasaray, Marmara ve Boğaziçi Üniversitesi’nden öğretim üyeleri Mevlânâ’nın düşüncelerini felsefi açıdan ele alacaklar.

İkinci faaliyet 13 Aralık Perşembe günü Prof. Dr. Talat Halman ve Yıldız Kenter’in “Mevlânâ: Aşkın Çoşkusu” başlıklı Türkçe-İngilizce dramatik ve şiirsel programı ile gerçekleşecek. Performansta, Prof. Dr. Talat Halman ve Yıldız Kenter Mevlânâ’nın hayatı, felsefesi ve evrenselliğini ele alacaklar.

06.12.2007


 

2. EgeART Sanat Günleri başladı

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. EgeART Sanat Günleri törenle başladı. İzmir halkı ile sanatı buluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikler 5 gün devam edecek.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde; sanatseverler, akademisyenler ve davetlilerin katılımıyla düzenlenen açılış töreninde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, bu yıl ikincisi düzenlenen EgeART Sanat Günleri’nin, İzmir’in ve Türkiye’nin en önemli sanat etkinliklerinden olduğunu söyledi. EgeART Sanat Günleri Yürütme Kurulu Başkanı Serpil Utku ise sanatçı ve sanatseverlerin biraraya geleceği etkinlikler ile genç sanatçı dinamiğinin yansıtılmasına katkıda bulunulacağını belirtti.

Açılış töreni Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ritm Show ekibinin gösterisi ve sergi alanlarının gezilmesi ile sona erdi.

2. EgeArt Sanat Günleri, başta EÜ Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi, Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi, T.C İş Bankası Sanat Galerisi, Adnan Franko Sanat Galerisi, EÜ Kampus Kültür Merkezi ve EÜ 50.Yıl Köşkü ile İzmir’in 8 kültür merkezi ve sanat galerisinde sergilenecek görsel sanat eserlerini tüm İzmir’e yayarak, geniş bir izleyici kitlesine ulaştıracak.

06.12.2007


 

İLESAM 20. yaşını kutluyor

1300 ilim adamı ve edebiyatçı yazarın üyesi bulunduğu Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM), 20. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir dizi kültürel etkinlik düzenledi.

Çok sayıda yazar, sanatçı, devlet adamı ve bürokratın katılımıyla gerçekleşecek etkinlikler, 5-6-7 Aralık 2007 (Çarşamba, Perşembe, Cuma) günleri boyunca saat 14.00-17.00 arası Ankara’da, Türk Dil Kurumu Konferans salonunda gerçekleşecek.

Etkinliklerin ilk günü, İLESAM’ın kurucu yönetim kurulu üyeleri ile yönetim kurulu başkanı olarak hizmet vermiş üyeleri için ödül töreni de yer alacak.

06.12.2007


 

Trabzonlular 20 dakika kitap okuyacak

Trabzon Valisi Nuri Okutan, bir süre önce başlattıkları ‘’20 dakika kitap okuma’’ kampanyasını kıraathanelere de taşıyacaklarını söyledi.

Okutan, Fatih Lisesinde incelemelerde bulundu; okul müdürü Emin Aktan Güner’den bilgi aldı. Sınıfları gezen Okutan, il genelindeki okullarda ve kamu kurumlarında başlatılan ‘’20 dakika kitap okuma’’ kampanyası kapsamında öğrencilerle birlikte kitap okudu. Kitap okuma saatinin bitmesi üzerine öğrencilere sorular soran Okutan, okuma saatinde sadece öğrencilerin değil, öğretmen, memur ve hizmetlilerin de kitap okuması gerektiğini belirtti.

Okuma kampanyasına öncelikle okullarda başladıklarını, ardından da kamu çalışanlarına yaydıklarını belirten Okutan, ‘’Bu çalışmalarımızı kıraathanelere de taşıyacağız. Okuma saatiyle amacımız, herkesin okumasıdır. Okuyan toplum, bilgili toplumdur’’ diye konuştu.

/ TRABZON

06.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri