Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kuraklık tarımı vurdu

Türkiye’de karakteristik ürünlerin yetiştirildiği bölgelerde, kuraklık sebebiyle verim kaybı yaşandı. İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Çanakkale ve Muğla’da yoğun üretimi bulunan üzüm, incir, pamuk ile tütün rekoltesinin, kuraklık sebebiyle yüzde 20 ile 35 arasında düştüğü belirlendi.


Çalık’tan Sabah-atv’ye 1.1 milyar dolar

Sabah-atv ticari ve iktisadi bütünlüğünün satış ihalesine tek başına katılan Çalık Grubu önderliğindeki Turkuaz peşin olarak 1.1 milyar dolarlık tekl

MÜSİAD’dan Bakan Çağlayan’a Rapor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD,) yılın son Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısını Konya’da, gerçekleştirecek


  Motorinde 4 YKr indirim

Motorinin litre fiyatında 4 YKr indirim yapıldı. Yeni ayarlamaya göre, Ankara’da motorinin litre satış fiyatı BP, OPET, Shell ve Petrol Ofisi’nde 2,61 YTL’den 2,57 YTL’ye düştü.


  Bal üreticileri sıkıntıda

Muğla’da, yaklaşık bir milyon kovanda yıllık ortalama 25 bin ton bal üretiminin yapıldığı ve 5 bin 800 ailenin arıcılıkla geçimini sağladığı ilde, yaşanan kuraklık nedeniyle 2007 yılı çam balı üretimi durma noktasına geriledi


  Irmaklardan 15 bin megavat elektrik üretilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’deki ırmakların değerlendirilmesiyle bin 600 proje oluşturulduğunu belirterek, ‘’Bunların 980 tanesi şu anda sahibini buldu. Bunlardan üreteceğimiz elektrik yaklaşık 15-16 bin megavat yapacak’’ dedi.


  Enerji ithaline 26.6 milyar dolar

Türkiye’nin ham petrol, akaryakıt, doğal gaz, sıvılaştırılmış petrol gazı ve kömür gibi enerji maddeleri ithalatı yılın ilk on aylık döneminde ödediği döviz 26.6 milyar dolarla toplam ithalatın yaklaşık beşte birini oluşturdu.


  Turkcell: Dâvâdan vazgeçebiliriz

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Numara Taşınabilirliği Yönetmeliğinin yürütmesinin durdurulması talebinin Danıştay’ın 13. Dairesi tarafından reddedilmesine ilişkin olarak, “Davadan vazgeçmeyi düşünebiliriz” dedi.


  İnşaat sektöründe küçülme

İnşaat sektöründe bu yıl gözle görülür bir küçülme yaşandı. Yılın ilk dokuz ayında belediyelerce Yapı Ruhsatı verilen bina sayısında yüzde 11.4, daire sayısında da yüzde 4.3 düşüş yaşandı, binaların değerinde ise yüzde 10 artış oldu.


  Yoksullukla mücadelenin yolu kamu reformundan geçiyor

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, yolsuzlukla mücadele etmenin yolunun, kamu sektörü reformu olduğunu kaydetti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri