Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Teröre karşı önce eğitim, sonra istihdam

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, işadamlarına ve sivil toplum örgütü temsilcilerine bölgenin huzuru için yatırım yapma çağrısında bulundu. Kılıçlar, bölgenin huzuru ve güveni için eğitime ve işsizliğe yönelik yatırım yapanlara gereken kolaylıklar sağlanacağını belirtti.


Kanunun içeriğini kabul etmiyoruz

Hak-İş Başkanı Salim Uslu, sosyal güvenlik reformunun tüm vatandaşları kapsaması, norm ve standart birliği içinde herkese eşit hizmet sunan tek bir si

Öğretmen adayları en çok dine güveniyor

ODTÜ Eğitim Fakültesince, Türkiye’deki eğitim fakültelerinin birinci sınıflarında okuyan 18 bin civarında öğrenci arasında yapılan araştırmada, öğrenc


  ABD, terörle mücadelede her zaman Türkiye'nin yanında

ABD’nin Adana Konsolosu Eric Green, ‘’ABD, terörle mücadelede her zaman Türkiye’nin yanında oldu. Özellikle Bush-Erdoğan görüşmesinin ardından bu daha net bir şekilde görülmeye başlandı’’ dedi.


  Sayıştay'da seçim heyecanı

Meclis, bütçe görüşmelerinin ardından Sayıştayın boş bulunan üyelikleri için seçim yapacak.


  Onlarca kişinin ölmesini mi bekleseydi?

Türk Hava Yolları (THY) Konya Müdürü Ahmet Postallı’nın Konya Havaalanı’ndaki ILS (uçakların kapalı havalarda piste inişinde yardımcı olan Aletli İniş Sistemi) cihazına yönelik açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma açılmasına Tüketiciler Birliği tepki gösterdi.


  Bakan Atalay: Hata yapan cezasını çeker

İçişleri Bakanı Beşir Atalay,“Emniyet güçleri can korumak için çalışırlar, can almak için değil. Bu konuda hata yapan, görevini kötüye kullanan polis memurları mutlaka cezasını çekecektir" dedi.


  Muhalefet AB için yeterli çaba göstermiyor

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD), Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye ile ilgili konularda etkin rol oynayan parlamenterlerle görüştü. Brüksel’de GYİAD yetkilileri ile görüşen Sosyalist Grubu Başkan Yardımcısı ve Türkiye politikası sorumlusu Jan Marinus Wiersma, Türkiye’deki muhalefetin AB’ye karşı tutumu yüzünden sadece hükümet yetkilileri ile görüşebildiklerini söyleyerek, sivil toplumun bu süreçte daha etkin rol oynamasını istedi.


  AB, Türkiye’de eğitim için 550 milyon avro ayırdı

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı Fatih Hasdemir, ‘’2013 yılında sona erecek 3. dönem için, AB tarafından eğitim ve gençlik programlarına 7 milyar avroluk kaynak tahsis edilmiştir. Türkiye için, bu rakam 550 milyon avrodur’’ dedi.


  Sınıra asker sevkiyatı arttı

Şırnak'ta Gabar Dağı ve Küpeli Dağı Bölgesinde PKK'ya yönelik operasyonlar hava destekli devam ederken birlikler arası hareketlilik de arttı.


  Terörle mücadele kurulu toplandı

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı.


  Sınır ötesi bayramlaşma on binleri buluşturdu

Sınır ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında, Ceylanpınar sınır kapısından 7 yılda 56 bin 47 kişi geçerek, sınırın ötesindeki yakınlarıyla bayramlaştı. Bu dönemde Ramazan ve Kurban Bayramlarında Türkiye’den toplam 30 bin 887 kişi Suriye’ye geçiş yaparken, Suriye’den ülkemize 25 bin 160 kişi giriş yaptı.


  Erdoğan: Kadınların statüsünün yükseltilmesi öncelikli hedefimiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet olarak, öncelikli hedeflerinden birinin kadınların toplumsal statüsünün yükseltilmesi, ‘’sosyal ve ekonomik hayatta maruz kaldıkları ayrımcılığın ve kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması’’ olduğunu bildirdi


  Gazeteciler yıpranma hakkı yürüyüşü düzenledi

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Tasarısıyla yıpranma hakları kaldırılan kaldırılan gazeteciler, Mersin’de haklarının korunması amacıyla yürüyüş düzenledi.


  Burdur, organ bağışında önde

Burdur, 2007 yılı içinde yapılan organ bağış rakamlarına göre, nüfus olarak kendisinden büyük birçok ili geride bıraktı. Burdur’da önceki yıllarda 15-20 civarında olan organ bağışı 2007’de 491 olarak gerçekleşti.


  Afrika’da sömürgecilik devam ediyor

Afrika kıtası Avrupa Birliğinden esinlenerek Afrika Birliğini kurdu ve gelişmeye başladı. Ancak yıllarca sömürgecilik yüzünden kanayan Afrika’nın bu tehlikeden tam anlamıyla kurtulmuş olduğu söylenemez.


  Nobelli yazarlardan liderlere açık mektup

Nobel ödüllü yazarlar Günter Grass ve Nadine Gordimer ile Vaclav Havel’in de aralarında bulunduğu 17 yazar, Avrupa ve Afrika liderlerini “siyasi korkaklıkla” suçladıkları bir açık mektup yayınladı.


  Sanal âlemde hepatit eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyelerince oluşturulan internet sitesinde, hepatit hastalığıyla ilgili çeşitli bilgilere yer veriliyor.


  Hırsızın 15 yıl sonra gelen pişmanlığı

Kırıkkale’de bir kişi, 15 yıl önce çaldığı otomobil teyplerinin parasını bir mektupla İl Emniyet Müdürlüğüne gönderdi.


  Uludağ’da kar sevinci

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da başlayan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığının önceki gün yapılan ölçümlerde 33 santimetre olduğu bildirildi.


  Berbere bedava traş cezası

İzmir’in Karaburun ilçesinde bir berbere alacak meselesi yüzünden tartıştığı kişiye hakaret ettiği gerekçesiyle 5 ay süreyle yoksul 10 çocuğun saçını ücretsiz tıraş etme cezası verildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri