Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

El dokumacılığı geliştirilecek

Tekirdağ Valiliği Proje Ofis Koordinatörü Mehmet Karaman, Tekirdağ yöresine özgü ‘’Karacakılavuz El Dokumaları’’nın geliştirilerek, bu işle uğraşanların aile bütçesine katkı sağlayabilmeleri için çalıştıklarını bildirdi.

Karaman, Karacakılavuz beldesinde yapılan ve zaman içinde yok olmaya yüz tutan yörük el dokumacılığını yaşatılabilmek için Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce çalışma başlatıldığını ve Halk Eğitim Merkezi tarafından kurslar açıldığını söyledi. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan’ın girişimleriyle hazırlanan ‘’Tekirdağ’ı Seviyorum Projesi’’ kapsamında, dokumalarda çeşit geliştirme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Karaman, ‘’Kaybolmaya yüz tutmuş el dokumacılığını yeniden geliştirerek, bu işle uğraşanların aile bütçesine katkı sağlayabilmeleri için çalışmalarımız sürüyor’’ dedi.

Karaman, Tekirdağ Kız Meslek Lisesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Müdürlük binasındaki tezgahlarda, halka yönelik kursların düzenlenmesine başlandığını belirterek, şöyle konuştu: ‘’Tarihi özelliğe sahip bir kolun yok olması üzüntü verici. Karacakılavuz beldesinde eski el dokumacılığı sürdürülüyor. Kız Meslek Lisesi bünyesinde ise peşkir ve inceltilmiş dokuma ile çeşitlilik arttırıldı. Tanıtım ve pazarlama çalışmalarına da devam ediyoruz.’’

/ TEKİRDAĞ

07.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Anka Kuşu’nu uçurmak

  El dokumacılığı geliştirilecek

  Engelli kadınlara gümüş kursu

  Turistik beldelere üst kurul


 Son Dakika Haberleri