Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Kaynak, İranlı askerî yetkililer’

İran’ın nükleer silah programını 2003’te durdurduğuna dair Amerikan istihbaratının, üst düzey İranlı askerî yetkililerin geçen yılkı görüşmelerine dayandığı öne sürüldü. İran raporu bir ‘zafer’ olarak nitelendirmişti. Amerikan The New York Times gazetesi, İran’ın silâh geliştirme programında da sorumluluğu olan bu yetkililerin görüşmeleriyle ilgili bilgi notlarını da ele geçiren Amerikan istihbaratının, İran’la ilgili görüşünü değiştirdiğini iddia etti.


İsrail, Kuzey Kore’ye rüşvet teklif etmiş

Japonya’da yayımlanan Yomiuri Shimbun gazetesi, İsrail’in 90’lı yıllarda Arap ülkelerine füze ihracatına son vermesi için Kuzey Kore ile gizli görüşme

Burns: Bir elde diplomasi, bir elde yaptırım

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nicholas Burns, Washington yönetiminin, İran ile nükleer programını sona erdirmesiyle ilgili görüşmek yerine yaptırımla


  Şam’dan, Bush’a sıcak mesaj

Suriye hükümetinin gazetesi Teşrin, ocak ayı başında Ortadoğu’yu ziyaret etmesi beklenen ABD Başkanı George Bush’a, adil ve küresel barışın tesisi için ciddiyetle çalışma çağrısında bulundu.


  Bush: Kaddafi ile çalışmak isterim

ABD Başkanı George Bush, dünyada barışı sağlamak için Libya lideri Albay Muammer Kaddafi ile birlikte çalışmak istediğini söyledi.


  ABD istihbaratı şaşırttı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (UAEK) eski başkanı Hans Blix, Amerikan istihbaratının İran’ın nükleer silâh programını durdurduğunu tesbit eden son raporundaki sonuçlara şaşırdığını söyledi.


  İspanya ve Venezüela krizi tamire çalışıyor

İspanya Kralı Juan Carlos’un eski başbakan Jose Maria Aznar’a “faşist” diyen Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’e “Kes sesini” diyerek azarlamasıyla iki ülke arasında patlak veren kriz ortamında, İspanya tahtının varisi Prens Felipe ile Chavez’in gayrı resmî bir buluşma yapabileceği açıklandı.


  Azalan direniş, Amerikan birliklerini rahatlattı

Irak’taki Amerikan birliklerinin komutanı General David Petraeus, Irak’ta son 6 ayda şiddet olaylarında görülen yüzde 60 oranındaki azalmanın, birliklerinin konuşlandırılması açısından esneklik sağladığını bildirdi.


  Raporun arkasında İngiltere var

Amerikan istihbaratı tarafından hazırlanan, İran’ın nükleer faaliyetlerine dair raporda, İngiliz istihbaratından alınan bilgilerin etkili olduğu ileri sürüldü.


  NATO’nun gündemi Kosova

NATO üyesi 26 ülkenin dışişleri bakanları, Kuzey Atlantik Konseyi’nin yıl sonu olağan toplantıları çerçevesinde Brüksel’de buluşuyor.


  Bakan Babacan’ın Batı Trakya ziyareti Yunan basınını kızdırdı

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın, önceki gün Atina’daki resmi temaslarını tamamladıktan sonra yaptığı Batı Trakya ziyareti Yunan basınında geniş yer buldu. Yunan basın-yayın organları, “Babacan’ın Batı Trakya ziyaretinde Türk Azınlık üyelerini haklarını tüm yasal olanaklar ile talep etmeye ve bunlar çiğnendiği takdirde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmaya teşvik ettiğini” kaydettiler.


  Türkiye-AB ilişkileri Paris’te tartışılacak

Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) tarafından Paris’te yarın düzenlenecek seminerde, Türkiye-Avrupa Birliği arasındaki ilişkiler tartışılacak.


  İngiliz suçlular uslanmıyor

İngiltere’de hükümetin kapasiteyi artırmak için üç yeni hapishane yapma planlarını açıkladığı sırada, suç ve suçlularla ilgili çarpıcı rakamlar da ortaya konuldu.


  ABD’li hacılara CAIR koruması

Bu yıl Amerika’dan kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını Amerikan Müslümanları Konseyi İşbirliği (CAIR) koruyacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri