Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Teşvik 15 yıl uygulansın

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 24 oda ve borsa başkanları hazırladıkları raporda, yeni teşvik yasasının 21 ilde 15 yıl uygulanması isteğinde bulundu. Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Elazığ, Şırnak, Malatya, Batman, Adıyaman, Şanlıurfa, Van, Muş Tunceli, Mardin, Bingöl’ün bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 24 oda ve borsa başkanları hükümete sunmak üzere Teşvik Yasası ile ilgili ortak görüşlerini bir raporda topladı.


Kamu borcunda sanal küçülme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, TBMM Genel Kurulu’nda 2008 bütçe konuşmasında, “2002 yılında yüzde 78.4 olan kamu borç stokunun millî gelire oranını

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ihalesi Özgün’ün

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin Türkiye sınırları içindeki 76 kilometrelik bölümünün yapım ihalesi sonuçlandı. İhaleyi, en düşük teklifi veren


  Elektriğe 8 milyar dolar fazla ödenecek

Enerji Bakanlığı, imtiyaz sözleşmesi bulunmasına karşılık devrini yapmadığı Afşin-Elbistan A Termik Santralı ile ilgili dâvâyı kaybetti.


  Netron’dan bilişime iş gücü desteği

IT Pro Factory’nin hedefi, bilişim sektörü içen 1yılda 500 sistem uzmanı yetiştirmek.


  “İslâm Finansında Liderler’’ Zirvesi İstanbul’da

International Quality and Productivity Center (IQPC) tarafından 25-29 Mayıs 2008 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak ‘’İslam Finansında Liderler’’ Zirvesi’nin dünya finans çevrelerine tanıtımı amacıyla 9 Aralık’ta Dubai’de bir toplantı düzenlenecek.


  İşsizlik fonu 30 milyar YTL’yi aştı

İşsizlik Sigortası Fonu’nun, net birikimi Kasım sonu itibariyle 30 milyar 58.4 milyon YTL’ye ulaştı. İşsizleri finanse etmek için kurulan Fon topladığı paraları iç borçlanma ihalelerinde devlet iç borçlanma senetlerine (DİBS) yatırarak, yüksek getiri elde ederken, Hazine’nin borçlanmasını kolaylaştırdı. İşsizlere ödenen para ise sembolik düzeyde kaldı.


  Benzinde 4 kuruş indirim

95 oktan kurşunsuz benzinin pompa fiyatında 4 YKr indirim yapıldı. OPET, BP, Shell, Petrol Ofisi, 95 oktan kurşunsuz benzinin pompa litre fiyatını Ankara ve İzmir’de 3,13 YTL’den 3,09 YTL’ye, İstanbul’un Avrupa yakasında ise 3,14 YTL’den 3,10 YTL’ye düşürdü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri