Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başbakandan ‘eve dön’çağrısı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Biz, dağa çıkışı engellemek ve dağda da bu kanlı teröre karışmamış, bulaşmamış olanlara da ‘gel ananın, babanın’ yanına demişiz’’ dedi.


Fırat: Açık bir hüküm olmayacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, anayasada üniversitelerdeki başörtüsü yasağıyla ilgili açık bir hüküm olmayacağını tekrarladı. CN

Öger: Türkiye, AB’nin “daha akıllı Çin”i olacak

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup üyesi Alman SPD’li Vural Öger, Türkiye’nin AB’nin daha akıllı Çin’i olacağını söyledi,


  Teziç bugün bırakıyor

YÖK Başkanlığı’na 8 Aralık 2003 tarihinde atanan Prof. Dr. Erdoğan Teziç, görev süresini bugün tamamlayacak.


  Esengün: Teziç dönemi yasakla anılacak

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, görev süresi sona eren YÖK Başkanı Erdoğan Teziç dönemi’nin yasaklar ve antidemokratik uygulamalarla anılacağını söyledi.


  Hacda kuraya devam

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrine giden Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, hac başvurularıyla ilgili olarak, “Önümüzdeki yıl da başvurular kabul edilecek ve yine kura sonucu adaylar belirlenecek. Ancak önceki yıllarda başvuran ve ilk sıralarda yer alanlara öncelik tanınabilecek” dedi


  Üniversite’den kurban satışı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi’nde yetiştirilen kurbanlık koyunlar, 250 ila 300 YTL arasında satışa sunuldu.


  ‘’Aile polisliği’’ projesi başlıyor

Erzincan İl Emniyet Müdürülüğünce uygulanacak ‘’Aile Polisliği’’ projesiyle mahalleler, sokaklar ve evler polisler arasında paylaştırılacak. Yapılan paylaşımla her polis 38 evden sorumlu olacak.


  Doğu'da kar yolları kapadı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle 493 köy yolu ile Ardahan-Şavşat kara yolu ulaşıma kapandı.


  Bölünme hız kazanıyor

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, 2004 yılında yapılan referandumun ardından geçen 3 yıllık süreçte, Kıbrıs’taki iki halkın birbirinden daha uzak ve hoşnutsuz olduğunu, bölünmenin siyasi elitten halka doğru yayılma yaşadığını söyledi.


  Bilman: Azınlıklar, ülkelerarası köprü

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın Batı Trakya ziyareti sırasında Türk Azınlığına verdiği mesajları hatırlatarak, “Esasen azınlıklarımızın iki ülke arasında bir dostluk köprüsü olduğu herkesin malumudur” dedi.


  Büyükelçi Ross Wilson: Bilgi paylaşımı iyi sonuçlar verdi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, DTP’nin terörizmle arasına mesafe koyması gerektiği görüşünü yineleyerek, terörizmle mücadelede Türkiye’yle bilgi paylaşımının ‘’iyi sonuçlar verdiğini düşündüğünü’’ söyledi.


  Malatya cinayetinde geri adım yok

Malatya’da bir yayınevindeki cinayetlerle ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının davayı geri çekmediği ve yeni bir soruşturma açmadığı bildirildi.


  Çocuklar okulu harabeye çevirdi, fatura devlete

Şırnak’ın Silopi ilçesinin Başköy Köyü’nde Dünya Bankası’ndan sağlanan hibeyle yapılan ana sınıfı bir yıl sonra harabeye döndü. Edinilen bilgiye göre, Dünya Bankası tarafından sağlanan hibe desteğiyle yapılan ve 92 bin 333 YTL’ye mal olan ana sınıfı sadece bir yıl eğitim ve öğretim verebildi.


  Öğretmenler POS cihazlı tahsilata başladı

Özel ders veren bazı öğretmenlerin, öğrencilerine kolaylık sağlamak için çeşitli iş yerlerinden aldıkları ‘’pos cihazıyla’’ kredi kartı üzerinden tahsilat yapmaya başladıkları bildirildi.


  Gezici internet otobüsü hizmette

Küçükçekmece Belediyesi, ilçe ilköğretim okulu öğrencilerinin internet ve bilgisayar teknolojilerinden faydalanmaları için Gezici İnternet Otobüsü’nü hizmete açtı.


  Enfeksiyondan korunmak için eller yıkanmalı

Denizli Devlet Hastanesi KBB uzmanı Dr. Gültekin Övet, üst solunum yolu enfeksiyonlarının elle temastan da bulaşabileceğini söyledi. Övet, “Bunun için eller sık sık yıkanmalıdır. Ayrıca hasta kişilerle tokalaşılmamalıdır” uyarısında bulundu.


  ABD’de, 200 bin Lâtin Müslüman var

Amerikan Müslüman Konseyi’nin verilerine göre ABD’de yaklaşık 200 bin Lâtin Müslüman yaşıyor. Lâtinler İslâmiyeti daha çok öğrendikçe de, Müslüman tarihi ve mirasına kendilerini daha bağlı ve yakın hissediyor ve bu dinî geçişi daha kolay kılıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri