Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘’Aile polisliği’’ projesi başlıyor

Erzincan İl Emniyet Müdürülüğünce uygulanacak ‘’Aile Polisliği’’ projesiyle mahalleler, sokaklar ve evler polisler arasında paylaştırılacak. Yapılan paylaşımla her polis 38 evden sorumlu olacak.

Erzincan Emniyet Müdürü Ahmet Çimen, yaptığı açıklamada, personelin daha verimli kullanılması amacıyla uygulayacakları ‘’Aile Polisliği’’ projesinin Türkiye’de ilk defa Erzincan’da hayata geçirileceğini söyledi. Proje kapsamında Erzincan’ı 4 bölgeye ayırdıklarını ve bu bölgelerde emniyet müdür yardımcılarının sorumlu olacağını ifade eden Çimen, şube müdürlerinin mahalle ve sokaklardan, polis memurlarının da evlerden sorumlu olacağını kaydetti.

Yapılan paylaşım sonucu, projede görev alan her memura 38 ev düştüğünü dile getiren Çimen, şöyle konuştu:‘’Çalışmalarımız kapsamında görevli memurlarımız sorumluluklarındaki yerleri haftada en az bir defa ziyaret edecek. Polis memurlarımız kendi bölgelerindeki evlere giderek oradaki vatandaşlarla görüşecek. Vatandaşların sıkıntılarını ve isteklerini dinleyecek. Emniyet Müdürlüğü dışındaki resmî kurumlarla da ilgili olan istekleri not alacak. Bu istekleri ilgili yerlere iletecek. Böylece vatandaş ile polisimiz daha fazla iş birliği içinde olacak.’’

PROJE EK MALİYET GETİRMİYOR

Söz konusu projenin herhangi ek personel ya da maliyet getirmeyeceğine dikkati çeken Çimen, ‘’Memurlarımız normal çalışmalarının dışında bu görevleri de yapacak’’ dedi. Projeyle birlikte daha az polisle daha fazla iş yapmayı planladıklarını anlatan Çimen, şunları kaydetti:

‘’Avrupa ve ABD’de sokaklarda dolaşan çok polis göremezsiniz. Bizde ise ‘Çok polisle çok iş yaparız’ anlayışı hakim. Bunun değişmesi gerekiyor. Bu projenin oturması ile daha az personelle daha fazla iş yapacağız.

Ayrıca vatandaşlarla ilgili daha fazla bilgi sahibi olacağız. Projemizin yeni yılla birlikte uygulanmasını planlıyoruz.’’

/ ERZİNCAN

08.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başbakandan ‘eve dön’çağrısı

  Fırat: Açık bir hüküm olmayacak

  Öger: Türkiye, AB’nin “daha akıllı Çin”i olacak

  Karlsson: AB, “akdi”ne uyacak

  Teziç bugün bırakıyor

  Esengün: Teziç dönemi yasakla anılacak

  Hacda kuraya devam

  Üniversite’den kurban satışı

  ‘’Aile polisliği’’ projesi başlıyor

  Doğu'da kar yolları kapadı

  Bölünme hız kazanıyor

  Bilman: Azınlıklar, ülkelerarası köprü

  Büyükelçi Ross Wilson: Bilgi paylaşımı iyi sonuçlar verdi

  Malatya cinayetinde geri adım yok

  Çocuklar okulu harabeye çevirdi, fatura devlete

  Öğretmenler POS cihazlı tahsilata başladı

  Gezici internet otobüsü hizmette

  Enfeksiyondan korunmak için eller yıkanmalı

  ABD’de, 200 bin Lâtin Müslüman var


 Son Dakika Haberleri