Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Nasreddin Hoca Müzesi'ne yoğun ilgi

Konya’nın Akşehir ilçesinde 5 Temmuzda açılan Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni bugüne kadar yaklaşık 3 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Nasreddin Hoca ve Etnografya Müzesi Müdürü Ömer Faruk Türkan, müzenin, 48. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri’nin ilk günü olan 5 Temmuz’da açıldığını söyledi.

Açılışından bugüne kadar geçen sürede müzeyi, yaklaşık 3 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini bildiren Türkan, bu ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Müzenin 1. katında neolitik dönemden itibaren kronolojik olarak kalkolitik, tunç, demir çağı, klasik ve Helenistik Roma ve Bizans dönemine ait eserler ile sikkelerin sergilendiğini ifade eden Türkan, 2. katında ise etnografik malzemeler, gelin odası, sıra yarenler odası ve Nasreddin Hoca fıkrasının canlandırıldığı bir odanın yer aldığını kaydetti.

Ziyaretçilerin müzeden çok etkilendiğini ifade eden Türkan, ‘’Nasreddin Hoca’nın doğumunun 800. yılını kutlayacağımız 2008 yılında müzenin ilgi odağı olacağına inanıyorum’’ diye konuştu.

09.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihimizin farkında değilmişiz

  Bakan Günay: Kültürümüzü gösterecek filmlere imza atmalıyız

  Nasreddin Hoca Müzesi'ne yoğun ilgi

  Türk ticaretinin asırlık tarihi İTO’da


 Son Dakika Haberleri