Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türk ticaretinin asırlık tarihi İTO’da

İstanbul Ticaret Gazetesinin tüm sayılarının, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Bilgi Merkezinde araştırmacıların hizmetine sunulduğu bildirildi.

İTO’dan yapılan yazılı açıklamada, 4 Ocak 1882 tarihinde Dersaadet Ticaret Odası adıyla faaliyete geçen İTO’nun, 5 Ocak 1885’te, Dersaadet Ticaret Odası Gazetesi adıyla haftalık bir gazete çıkarmaya başladığı, 1923 yılının Temmuz ayında yayınına ara verilen gazetenin yerine, Kasım ayından itibaren aylık İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası Mecmuasının yayınlanmaya başlandığı aktarıldı.

Bu derginin çeşitli değişimlerin ardından bugün İTOVİZYON adı ile yayınlanmaya devam ettiği, 1923’te yayınına ara verilen Dersaadet Ticaret Odası Gazetesinin ise 1958 yılında İstanbul Ticaret Gazetesi adıyla yeniden okuyucularla buluştuğu kaydedilen açıklamada, Eminönü’ndeki İTO Merkez Binasında bulunan gazete ve dergi koleksiyonunun, onarımdan geçmiş haliyle, İTO Bilgi Merkezinde araştırmacıların hizmetine sunulduğu belirtildi.

İTO Bilgi Merkezi, hafta içi saat 09.30-16.30 saatleri arasında, Salı günleri ise 09.30-12.00 saatleri arasında İTO’nun Merkez Binasında faaliyet gösteriyor.

09.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihimizin farkında değilmişiz

  Bakan Günay: Kültürümüzü gösterecek filmlere imza atmalıyız

  Nasreddin Hoca Müzesi'ne yoğun ilgi

  Türk ticaretinin asırlık tarihi İTO’da


 Son Dakika Haberleri