Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

En güzel hediye kitap

İstanbul Taxim Hill Otel’de YA-PA Yayınevi tarafından düzenlenen gecede 0-6 yaş arası çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik “Yılbaşında Çocuklarımıza Kitap Armağan Edelim Projesi” tanıtıldı.

YA-PA Yayınevi, 1 Aralık 2007 – 21 Aralık 2007 tarihleri arasında Taçiyomi Projesi (Toplumsal Kitap Okuma Kampanyası) adı altında bir kampanya başlattı.

Şarkıcı Selami Şahin ve Şair Ahmet Selçuk İlkan’ın da katıldığı gecede, “Taçiyomi Kitap Okuma Projesi”nin yanında “Bu Yılbaşı Çocuklara Kitap Armağan Edelim Kampanyası”nın da tanıtımı yapıldı.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın’ın okuma alışkanlığının beyin gelişimine etkisiyle ilgili yaptığı konuşmanın ardından Sultanbeyli Mevlânâ İlköğretim Okulu’na kampanyanın ilk kütüphanesi hediye edildi.

Taçiyomi ne demektir?

Japonların ne kadar gelişmiş bir millet olduğu artık herkesçe malum. “Taçiyomi” kelimesi ise bu gelişmiş ülkenin insanlarının “ayakta kitap okumak” anlamına gelen, kendi ürettikleri bir kelime. ‘Ayakta kitap okuma’ya bile ayrı bir kelime kavram bulan Japonlar, şüphesiz çocuk yaştan itibaren kitap okuma alışkanlığının ne denli önemli olduğunun bilincinde yetiştiriliyorlar. Aslında “her an her yerde kitap okuma” olarak da yorumlanabilecek bu kelime bizlere, kitap okumanın bir lüks değil, bir hayat biçimi olduğunu ve vazgeçilmez bir ihtiyaç olarak görülmesi gerektiğini belirtiyor.

Ahmet CEYLAN / İSTANBUL

11.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sınır ötesi tarih, restorasyon bekliyor

  En güzel hediye kitap

  Bediüzzaman’a göre inanç ve ahlâk ilişkisi masaya yatırıldı

  Paris’te Türk kitap fuarı

  Mevlânâ törenlerine ilgi


 Son Dakika Haberleri